Σταύρος Γεωργακόπουλος: Κοιμήθηκε ο… Θεός για να χάσει ο Ολυμπιακός

Με τον Αθανασιάδη να γίνεται… Μπουφόν για μία βραδιά, οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν απ’ την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι στο 90’+1 με το γκολ του Ελίασον κόντρα στην εικόνα, αλλά και στη ροή του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να δημιουργούν 17 τελικές!

Γι’ αυτό είναι ωραίο άθλημα το ποδόσφαιρο. Επειδή όλα μπορούν να συμβούν. Ο Ολυμπιακός ήταν κατά γενική ομολογία καλύτερος απ’ την ΑΕΚ στην «OPAP Arena». Όποιος είχε την ευκαιρία να δει το παιχνίδι και δεν φορά οπαδικά γυαλιά το κατάλαβε, προκύπτει, άλλωστε, απ’ τη στατιστική απεικόνιση. Με 17 τελικές προσπάθειες, τις 7 στην εστία, οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον δικό τους νόμο, στην κατάμεστη έδρα της «Ένωσης», άγγιξαν το γκολ σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Με τον Αθανασιάδη να γίνεται… Μπουφόν για μία βραδιά, οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν απ’ την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι στο 90’+1 με το γκολ του Ελίασον κόντρα στην εικόνα, αλλά και στη ροή του αγώνα. Ο Ματίας Αλμέιδα μπορεί να περηφανεύεται ότι χθες είχε όλη την τύχη του κόσμου με το μέρος του, καθώς η ομάδα του σώθηκε απ’ του Θρύλου τα δόντια και σε ένα χρονικό σημείο που οι 30.000 οπαδοί της εύχονταν το ματς να λήξει ισόπαλο, ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Ο Αργεντινός τεχνικός ήταν εκείνος που πήγε το παιχνίδι στη… ρουλέτα των τελευταίων λεπτών, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, αλλά η μπίλια έκατσε στο… κίτρινο. Σε μία φάση που δύο «ερυθρόλευκοι» αμυντικοί άφησαν τον Ελίασον να φτάσει σε θέση βολής, ενώ θα μπορούσαν να τον σταματήσουν με ένα φάουλ εκτός περιοχής! Σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο, όλα μετράνε και σε τελική ανάλυση το γκολ είναι που κάνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός το άγγιξε με Μασούρα, Ελ Καμπί, Τσικίνιο, Γιόβετιτς, Ζέλσον, δεν το βρήκε, για να επαληθευτεί στο τέλος ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου… Είναι κρίμα κι άδικο, ωστόσο, για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του να έχουν κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια και τόσο δυνατή εμφάνιση στην έδρα της «Ένωσης» και να φεύγουν από εκεί με άδεια χέρια.

Η ευθύνη ασφαλώς κι είναι δική τους, καθώς απέτυχαν μπροστά και στις δύο εστίες, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο παίζει μεγάλο ρόλο κι η τύχη. Όταν βγαίνεις τουλάχιστον τέσσερις φορές… μάτι με την αντίπαλη εστία και δεν καταφέρνεις να στείλεις μια φορά την μπάλα στο πλεκτό, λες και πατάς σε ναρκοπέδιο, είσαι άξιος της μοίρας σου. Ιδιαίτερα όταν επιτρέπεις σε έναν αντίπαλο που έχει πει τον… Δεσπότη Παναγιώτη, να μείνει όρθιος και να βρει τη μία φάση που του χάρισε τελικά και το τρίποντο τίτλου.

Σε όλο το ματς ο πάγκος του Ολυμπιακού ήταν ένα βήμα μπροστά απ’ τον αντίπαλο. Και στο στήσιμο της ενδεκάδας και στις αλλαγές και στην ανασταλτική λειτουργία. Κι επειδή ορισμένοι μπορεί να παραμυθιάστηκαν απ’ το δοκάρι του Τσούμπερ, ο Ελβετός ήταν ξεκάθαρα εκτεθειμένος στη φάση του 78’ κι αν σκόραρε, το γκολ δεν θα μετρούσε ποτέ μέσω VAR. Ακόμη κι ο δείκτης με τα προσδοκώμενα γκολ (Xgoals), ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Ολυμπιακού. Έφτασε στο 2,42 με την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τη νίκη, ενώ ο σχετικός δείκτης ήταν στο 1,30 για τους γηπεδούχους!

Η -πόρνη που θα έλεγε και ο Όσιμ- μπάλα, δεν ήθελε με τίποτα τους φιλοξενούμενους, αλλά έκλεισε το μάτι στους «κιτρινόμαυρους» τρία λεπτά πριν απ’ το φινάλε της αναμέτρησης. Με αυτή την εικόνα, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» -αν μη τι άλλο- οφείλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο ματς και το τελευταίο λεπτό, καθώς απέδειξαν και χθες πως με λίγη τύχη και λίγη παραπάνω προσοχή στις λεπτομέρειες, μπορούν να διεκδικήσουν την κούπα, έστω κι αν έχουν μείνει οκτώ βαθμούς πίσω απ’ την κορυφή…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News