ΠΑΟΚ: Το πλάνο είναι σωστό, πρέπει όμως να αλλάξουν οι ρόλοι

EUROKINISSI

Σε μια χρονιά στην οποία προσπαθεί να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας εφαρμόζοντας ένα πλάνο που όλοι αποδέχονται τα σκαμπανεβάσματα, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να παίρνει λίγα από τους έμπειρους και πολλά από τους μικρούς.

Αν ο φετινός ΠΑΟΚ έκανε όλα αυτά που κάνει φέτος πριν από 25 χρόνια, θα είχε στείλει τους υλατζήδες των εφημερίδων στο τρελάδικο. Όσοι είστε του χώρου, με καταλαβαίνετε. Ένατη αγωνιστική και στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ έχουν μπει πέντε γκολ μετά το 90′, και όλα άλλαξαν το αποτέλεσμα και μαζί το… κείμενο για την αναμέτρηση. Αφήνω τα του κλάδου και περνάω στην ουσία.

Ο ΠΑΟΚ πήρε κάποιες αποφάσεις στο ξεκίνημα της σεζόν. Βρίσκεται στην αρχή μιας μακράς διαδρομής, που άπαντες γνωρίζουν πως θα έχει σκαμπανεβάσματα. Το πλάνο είναι σωστό. Λειτουργεί. Με τα σκαμπανεβάσματά του, αλλά λειτουργεί. Και θα λειτουργούσε καλύτερα, θα απέδιδε καλύτερα, θα ένιωσαν όλοι πολύ πιο άνετα με αυτό, αν στον «Δικέφαλο του Βορρά»… αλλάξουν οι ρόλοι.

Ο Μπίσεσβαρ στα χαμένα, προσωπικότητα του Κωνσταντέλιας

Ο Ντίεγκο Μπίσεσβαρ πέρασε στην αναμέτρηση αντί του Ομάρ Ελ Καντουρί και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αντί του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Γιατί στέκομαι σε αυτές τις δυο αλλαγές; Θεωρητικά, αν ο Κωνσταντέλιας ήταν στα… χαμένα σε ένα ματς στο οποίο μπαίνει με το σκορ στο 0-2, θα είχε μια – δυο δικαιολογίες. Νωρίτερα είχε μπει ο Μπίσεσβαρ, για να δώσει πράγματα με την εμπειρία του και την προσωπικότητά του. Τι έγινε; Το αντίθετο. Ο Μπίσεσβαρ ήταν στα χαμένα και ο Κωνσταντένιας έβγαλε προσωπικότητα. Αφήστε τις φάσεις που πήρε, που δημιούργησε, το πέναλτι που κέρδισε. Δεν τα έκανε στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Τα έκανε στο 0-2 εις βάρος του με τον Τούμπα… στο κάγκελο.

Το πλάνο θέλει τους «μεγάλους» να «κουβαλάνε» και τους «νέους» να «μαθαίνουν»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει τους «μεγάλους», είτε σε ηλικία είτε σε συμβόλαιο, να έχουν συνολικά δώσει λιγότερα πράγματα από όσα οι νεαροί του. Και αυτό είναι πρόβλημα για όλους. Όταν αυτή η ισορροπία χαλάει, είναι λογικό να χαλάσουν και άλλες. Το να γίνει συζήτηση για τις μεταγραφές που δεν έχει, δεν έχει το παραμικρό νόημα. Θα πρέπει όμως συζητηθεί το ότι ο Μπίσεσβαρ αγνοείται, οι Ζίβκοβιτς και Καντουρί έχουν τρομερά σκαμπανεβάσματα, και ο Ολιβέιρα προσπαθεί να λυτρωθεί αλλά δεν οδηγεί. Την ίδια στιγμή, Κοτάρσκι, Λύρατζης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Ντάντας και Κωνσταντέλιας, όλοι γεννημένοι τον 21ο αιώνα, βάζουν τα δυνατά τους και ξεχωρίζουν. Και θέλουν την στήριξη των έμπειρων.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News