ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου βγήκε (επιτέλους) από τα κουτάκια του

Αν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Λαμία και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ γινόταν ταυτόχρονα, θα υπήρχε χρονικό σημείο στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα ήταν στο -5 από την ΑΕΚ και η βραδιά έκλεισε με τους ασπρόμαυρους στο +1 . Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αφού έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε… το γκολ του Μιχαηλίδη στη λήξη πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της Λαμίας με 3-1 και αξιοποίησε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται να επισκεφτεί για δεύτερη φορά φέτος την ΟΠΑΠ Αρένα όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο 45λεπτο, ο Δικέφαλος τα είδε όλα απέναντι στη Λαμία, η οποία έπαιξε τον ΠΑΟΚ όπως έπαιξε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με μεγαλύτερο σκορ μέχρι το γκολ της ισοφάρισης από τον Μιχαηλίδη.

Με την ολοκλήρωση του πρώτους μέρους, οι έντεκα που ξεκίνησαν για τον ΠΑΟΚ πήγαν στα αποδυτήρια και σχεδόν όλοι οι αναπληρωματικοί βρέθηκαν εντός αγωνιστικού χώρου, ξεκινώντας προθέρμανση, με τους Τάισον, Μεϊτέ και Μπάμπα να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς.

«Βρε, λες;» είπα από μέσα μου. Και αυτό το «βρε λες» δεν αφορούσε το ποιες αλλαγές ετοίμαζε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά την υποψία ότι θα έκανε τρεις αλλαγές στο ημίχρονο.

Τον Λουτσέσκου ως προπονητή τον ξέρουμε πολύ καλά. Αλίμονο, αυτή είναι η πέμπτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ.  Γι αυτό και πολλές φορές μπορούμε να «βρούμε» την ενδεκάδα χωρίς αυτή να βγαίνει από το ρεπορτάζ, ή να «προβλέψουμε» τις αλλαγές του. Στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ο Ραζβάν Λουτσέσκου βγήκε από τα κουτάκια του. Το πρόβλημα φώναζε. Υπάρχει όμως το εξής.

Δέκα φορές να ξεκινούσε το ματς με τη Λαμία, και τις δέκα θα «κατέβαζε» την ίδια ενδεκάδα, με τις επτά αλλαγές, σε μια προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, με την αναμέτρηση στη Λεωφόρο στην πλάτη και τις επερχόμενες με ΑΕΚ και Μπριζ εκτός έδρας.

Το να κάνει ο Λουτσέσκου τρεις αλλαγές στο ημίχρονο είναι κάτι που για να το ξαναβρούμε, θα πρέπει να γυρίσουμε στην πρεμιέρα των περσινών πλέι οφ! Τότε, ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ από τον Αρη με 1-0, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε τρεις αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Σάστρε, Τάισον και Σβαμπ. Τελικό σκορ 1-2, με τον Δικέφαλο να κάνει μια μεγάλη ανατροπή.

Ο Λουτσέσκου, μετά από πολύ καιρό, βγήκε από τα κουτάκια του. Συνήθως, ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, άφηνε την αρχική ενδεκάδα και έκανε τις αλλαγές μετά το 55′ – 60′. Κάποτε μάλιστα είχε σερί αγώνων που έκανε την πρώτη αλλαγή στο 62′.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ άλλαξε. Ο Δικέφαλος δεν δέχθηκε ούτε τελική, αντιθέτως έκανε δέκα και έφτασε στον τελικό 3-1. Ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεχάσει όσα έγιναν με τη Λαμία, και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Και αυτό διότι ίσως να θυμόταν τη νίκη στη Λεωφόρο και οι παίκτες του να μπήκαν στο ματς με τη Λαμία με το σκεπτικό «το ‘χουμε αυτό…».  Στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που μπορείς να τα κάνεις εύκολα.

Και τώρα; ΟΠΑΠ Αρένα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει το… σημείο του γηπέδου στο οποίο βρίσκεται ο κριπτονίτης του και να τον πετάξει μακριά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News