ΠΑΟΚ: Οσοι πιστοί, προσέλθετε…

Είναι η στιγμή της σεζόν που ξεχωρίζουν αυτοί που θα αγωνιστούν μέχρι τέλους από τους που νιώθουν ωραία που «τα λέγανε». Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Είναι η ώρα που βγαίνουν από το συρτάρι τα ηχογραφημένα μηνύματα.

«Φταίει ο Ιβάν Σαββίδης που δεν πατάει Θεσσαλονίκη και νομίζει ότι όλα λύνονται με ένα call στο zoom, ενώ όταν ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα ήταν πριν από κάθε ματς έξω από το γήπεδο και αγκάλιαζε έναν-έναν τους παίκτες».

«Φταίει ο Σαββίδης που όταν ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2019 ήταν πρώτος και η ομάδα χρειαζόταν να βρει τον αντι – Πρίγιοβιτς, έφερε τον Σβιντέρσκι αλλά τα έσκασε και για τον Ινγκασον, έφερε τον Σερτζιο Ολιβέιρα, έφερε τον Γιόζιπ Μίσιτς, έκανε το ρόστερ υπερ-πληρες, ενώ τώρα σου έφερε έναν Γιόνι Οτο, που ήταν ανενεργός».

«Φταίει ο Ραζβάν Λουτσέσκου που επιμένει στον Σαμάτα και έχει «κάψει» τον Τζίμα που όποτε έπαιξε «παστέλωσε».

«Φταίει ο Λουτσέσκου που κάνει τα χατίρια στον γερο – Βιεϊρίνια και όταν ο Ντεσπόντοφ πήρε μπρος, τον άφηνε στον πάγκο και προτιμούσε τον Ζίβκοβιτς που δεν πατούσε καλά».

«Φταίει ο Λουτσέσκου που δεν μπορεί να διαχειριστεί τον Κωνσταντέλια και τον έχει μια – μια με τον Μουργκ. Και ζήτησε και ανανέωσε ο Μουργκ επειδή φέτος κοιμήθηκε ο Θεός και έβαλε εννιά γκολ».

Θα έβγαιναν μετά το ματς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά βλέπεις ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-1 και προκρίθηκε.  Κριτική πρέπει να γίνεται. Επιβάλλεται να γίνεται. Οπως επιβάλλεται να γίνει και ταμείο. Στο τέλος. Και το τέλος δεν έχει έρθει ακόμα.

Ο ΠΑΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχοι. Και προσπαθεί να… κοιμηθεί καλύτερα από ότι έχει στρώσει. Το «Κάνε τη δουλειά σου την Τετάρτη και… τα λέμε» που έγραψα την επόμενη της ήττας από τον Ολυμπιακό ήταν διότι ο ΠΑΟΚ στη Λαμία είχε μόνο να χάσει. Και έχασε πολλά. Βασικά έχασε την τελευταία… ελπίδα ηρεμίας και αυτό δεν είναι απλά το «πολλά», αλλά τα πάντα.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λαμία για να προσπαθήσει «κουτσά – στραβά» να κάνει τη δουλειά του και να «τα πει» στην Τούμπα με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με στόχο να παίξει τα ρέστα του για τον τίτλο.

Δεν την έκανε. Γύρισε στη Θεσσαλονίκη πληγωμένος και προβληματισμένος. Λουτσέσκου και παίκτες μίλησαν για «έλλειψη ενέργειας». Χρόνος δεν υπάρχει.

Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, η πιο άδεια ομάδα της τετράδας του τίτλου, υποδέχεται την πιο γεμάτη ομάδα της τετράδας του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να άδεια στη Λαμία και η ΑΕΚ δείχνει να γέμισε μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Το βάρος της αναμέτρησης της Κυριακής με την ΑΕΚ, δεν αλλάζει. Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι συνθήκες στο εσωτερικό κάθε ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή θα έπαιζε «τα ρέστα του» ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της περασμένης Τετάρτης με τη Λαμία.

Και την Κυριακή στην Τούμπα θα είναι όσοι πιστεύουν και όσοι πηγαίνουν στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ και όχι για το αποτέλεσμα.

ΥΓ: Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ δείχνει «άδειος» στο μυαλό και αυτό είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμο από το να είσαι «άδειος» σωματικά.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News