ΠΑΟΚ: Ενα πρωτάθλημα που δεν μοιάζει με κανένα…

Ενα πρωτάθλημα που κρίθηκε στο 95′ του τελευταίου αγώνα. Ενα πρωτάθλημα με τέσσερις διεκδικητές. Ενα πρωτάθλημα που θα το μνημονεύουμε για χρόνια. Γράφει, τώρα που ηρέμησε, ο Αντώνης Τσακαλέας.

Το πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ στη νεότερη ιστορία του έχει τη μοναδικότητα του αήττητου με το 26-4-0 να αποτελεί τη σφραγίδα μιας αψεγάδιαστης σεζόν, που έκλεισε με την κατάκτηση και του κυπέλλου, που έφερε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία. Και επειδή «ΠΑΟΚ είσαι», η πρώτη σκέψη τότε ήταν το «κανονίστε να κάνουμε πάλι 33 χρόνια να δούμε πρωτάθλημα».

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το επόμενο πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια. Σε μια σεζόν στην οποία ξόδεψε τα λιγότερα χρήματα σε μεταγραφές σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, σε μια σεζόν που ξεκίνησε με την πικρή γεύση της απώλειας του κυπέλλου και «γλύκανε» με τις τρεις διαδοχικές καλοκαιρινές προκρίσεις μέχρι τους ομίλους του Conference league.

Μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα, με έναν ΠΑΟΚ να… αμφισβητεί τον εαυτό του κάθε φορά που έκανε ένα βήμα μπροστά. Ενας ΠΑΟΚ που έφτασε, για να πάρει πρωτάθλημα, να πρέπει να κερδίσει διαδοχικά ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αρη.

Πριν από τα τέσσερα ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό εντός και Αρη εκτός, οι στοιχηματικές εταιρίες «πλήρωναν» την κατάκτηση πρωταθλήματος από την ΑΕΚ στο 1.20. Αυτό το πρωτάθλημα πήρε ο ΠΑΟΚ. Ενα πρωτάθλημα που δεν μοιάζει με κανένα.

Αυτός ο τίτλος πιστώνεται σε όλους. Σίγουρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ως προπονητής, ξεχωρίζει. Τον Λουτσέσκου, ως χαρακτήρα, ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Ως προπονητή, τον παραδέχεσαι. Το έχω ξαναπει. Δεν ξέρω πόσο καλός είναι, αλλά είναι μέγας «καταφερετζής». Σε πολλά. Η μάλλον σε όσα στοχεύει, σε όσα καταπιάνεται…

Και δίπλα του ο Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο έχει αναφερθεί πολλάκις ο Λουτσέσκου. Για το πόσο τον έχει πιέσει, πόσο τον έχει αγχώσει, σε μια σχέση που έχει περάσει πολλά. Πάρα πολλά. Μη ξεχνάμε πως οι δυο τους «παντρεύτηκαν», έμειναν σε… διάσταση και τα ξαναβρήκαν.

Και στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές που έγραψαν την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τις περισσότερες νίκες και ένα ποδόσφαιρο που άρεσε.

Και σε 9,5 εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ μπαίνει ξανά στο γήπεδο. Αυτή είναι η μοίρα των ελληνικών ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα καλοκαίρι για να δει να μπορεί να φτάσει εκεί που δεν έχει καταφέρει ποτέ. Να συνδυάσει την παρθενική του παρουσία στη φάση ομίλων του Champions league… τώρα που αυτοί καταργήθηκαν και έγινε ένας όμιλος ενιαίος.

Εχουμε καιρό μπροστά μας…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News