ΠΑΟΚ: Το deja vu της προετοιμασίας και η μαλλιασμένη γλώσσα του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όχι μόνο ξέρει τι φταίει για την αλλοπρόσαλλη εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά αναφέρθηκε σε αυτό πριν το (ξανα)δει το βράδυ της Τετάρτης με τη Μπάνια Λούκα. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Το βράδυ της 24ης Ιουλίου ήταν ένα από εκείνα στα οποία θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε ένα κάρο κλισέ. Από αυτά τα ποδοσφαιρικά, που τα έχουμε βαρεθεί, αλλά ισχύουν. Το πλέον… εκνευριστικό όλων είναι το «ο σοβαρός ΠΑΟΚ, περνάει».

Ναι, χαίρω πολύ. Το καταλάβαμε από το τελικό αποτέλεσμα και την εικόνα της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ κάθε φορά που έβαζε το κεφάλι κάτω και σκεφτόταν καθαρά, σκόραρε με το… κεφάλι πάνω. Τρία γκολ, ισάριθμες κεφαλιές. Τα δυο μάλιστα μετά από κόρνερ. Ενα στο πρώτο δοκάρι με τον Κουλιεράκη και ένα στο δεύτερο δοκάρι με τον Εκονγκ.

Ο ΠΑΟΚ όμως, ανάμεσα στα τρία γκολ που πέτυχε, έκανε δώρο δυο στους Βόσνιους. Οχι ένα. Δυο. Γκολ – δώρα από αυτά που κάνουν οι μπαμπάδες στα παιδιά τους όταν παίζουν μαζί τους, για να χαρούν ότι τα καταφέρνουν.

Στην αναμέτρηση με τη Μπάνια Λούκα, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε όπως ακριβώς στην προετοιμασία. Ηταν πνευματικά κάπου άλλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κάθε δίκιο να είναι έξαλλος με αυτό, διότι το έβλεπε να συμβαίνει ξανά.

Ως προπονητής, έχει και εκείνος μερίδιο ευθύνης. Δεν γίνεται να του πιστώνουμε την πνευματική ετοιμότητα της ομάδας κάθε φορά που τη βλέπουμε, αλλά να φταίνε μόνο οι παίκτες όταν ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται πνευματικά ανέτοιμος για μια αναμέτρηση που έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας.

Αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο από το να κάνει τους πρωταθλητές Βοσνίας να πιστέψουν. Και επειδή ο ίδιος ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει πετύχει πολλά όταν πίστεψε σε αυτό που προσπαθούσε να κάνει, θα πρέπει να αντιληφθεί τη θέση στην οποία έβαλε τον εαυτό του.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Θα πάει στη Βοσνία και θα παίξει σε ένα – αντιποδοσφαιρικό λόγω των κερκίδων του –  γήπεδο που λογικά θα είναι γεμάτο με 10.000 φιλάθλους και θα πρέπει να έχει όσο μυαλό του έλειπε στην αναμέτρηση της Τούμπας.

Τους αφορισμούς της μιας βραδιάς, τους έχω ήδη αφήσει πίσω. Αυτά τα «εδώ ζοριζόμαστε να νικήσουμε τη Μπάνια Λούκα, πως θα νικήσουμε τη Μάλμε», πόσω μάλλον τα «που πάμε με τον τάδε και τον δείνα» και βάλτε εσείς τα ονόματα των ποδοσφαιριστών.

Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ξέρουν καλά το τι πρέπει να κάνουν ώστε τα ξημερώματα της 1ης Αυγούστου να σκέφτονται την αναμέτρηση με τη Μάλμε. Και τι πρέπει να κάνουν για να περάσουν το εμπόδιο της Μπάνια Λούκα; Τα βασικά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News