ΠΑΟΚ: Η πρόκριση, η Μάλμε, ο… Μπρεϊθγουέιτ και ο Μεϊτέ

Ο περσινός ΠΑΟΚ, που απέκλεισε τη Μπάνια Λούκα (αυτό έλειπε…) και ετοιμάζεται για τις «σοβαρές» μάχες με τη Μάλμε, ο Μπρεϊθγουέιτ που έδωσε ώθηση στις μεταγραφές και το story Λουτσέσκου – Μεϊτέ. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Στις αναμετρήσεις με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με μαθητή που έδωσε σχετικά εξετάσεις, και του έφτανε να… ξέρει «τα sos» για να τις περάσει. Με τη Μάλμε, είναι δεδομένο πως δε θα του φτάνουν αυτά. Είναι επίσης δεδομένο πως άπαντες το γνωρίζουν αυτό.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έχει πολλάκις αποδείξει πως ξέρει να «γυρνάει το κουμπί». Βρίσκει τρόπο να «ανασκουμπώνεται», να αλλάζει πρόσωπο όταν έρχονται σημαντικές αναμετρήσεις. Ναι, δεν είναι καθόλου εύκολο να το κάνεις αυτό συνέχεια, ούτε είναι εύκολο να το κάνεις αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν.

Με την Μπορατς Μπάνια Λούκα, η δική μου ανάγνωση είναι οτι ο ΠΑΟΚ έπαιξε «τόσο, όσο». Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του δηλώνει πως τον ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα, η πρόκριση. Μαζί του. Χωρίς να λέμε το ίδιο, στο ίδιο σημείο καταλήγουμε.

Απαντες στους πρωταθλητές ξέρουν πως η Μάλμε είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από τους Βόσνιους. Και, στα δικά μου τα μάτια, άπαντες στον ΠΑΟΚ έχουν την αυτοπεποίθηση πως σε αυτά τα ματς ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που πρέπει.

Με τον Τισουντάλι στη λίστα; Με τον Τσάλοφ; Οι δυο μεταγραφές που έφερε ο… Μπρεϊθγουέιτ, αναμένεται να δηλωθούν στη λίστα. Και για να μη το ξεχάσω. Τα όσα έγιναν με πρωταγωνιστή τον Μπρεϊθγουέιτ, έφεραν μια μεγάλη αναστάτωση στον ΠΑΟΚ, η οποία έγινε αφύπνιση. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τον επιθετικό που είχε στοχεύσει και αντ’ αυτού – ίσως και λόγω των όσων έγιναν στην υπόθεση με τον 33χρονο Δάνο – αποκτήθηκαν οι Τισουντάλι και Τσάλοφ.

Ο ΠΑΟΚ που… «τσιγκουνεύτηκε 400.000 Ευρώ» για να κλείσει τον Μπρεϊθγουέιτ, έδωσε συνολικά περίπου 5.000.000 ευρώ για την αγορά δυο ποδοσφαιριστών, και άλλα συνολικά 2.600.000 Ευρώ για τον πρώτο χρόνο των συμβολαίων τους.

Πάει αυτό, έγινε. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ «του Σαββίδη». Πάμε στον ΠΑΟΚ «του Λουτσέσκου» με το θέμα του Μεϊτέ να είναι ακόμα ανοικτό. Πως; Γιατί;  Είπαμε, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Φαίνεται πως ο Μεϊτέ είδε κι’ απόειδε να περιμένει πρόταση από Αραβία μεριά, και φαίνεται πως έβαλε τον ατζέντη του να επικοινωνήσει με τον ΠΑΟΚ και να ρωτήσει αν η πρόταση που του είχε κάνει ο Δικέφαλος τον Μάιο ισχύει.

Υπάρχουν δυο δεδομένα. Οι διοικούντες… έχουν «φορτώσει» με την όλη στάση του Μεϊτέ. Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του, έτσι όπως τον ξέρουμε και έτσι όπως έχει τοποθετηθεί, αν απαντούσε εκείνος στη τηλεφώνημα που έγινε από τον ατζέντη του Μεϊτέ, θα είχε στείλει ήδη εισιτήρια για να βρεθεί ο Γάλλος στη Θεσσαλονίκη.

Τι θα γίνει στο τέλος; Η λογική λέει πως το θέμα χαφ θα έπρεπε να κλείσει χθες. Θα είναι με τον Μεϊτέ; Με τον… αντι-Μεϊτέ; Ελα ντε..

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News