ΠΑΟΚ: Έχει ό,τι χρειάζεται για να πάρει το πρωτάθλημα ξανά, απλά πρέπει να το βρει

Για τρίτη φορά μέσα στο 2024, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ως πρωτοπόρος τον Αρη, ηττήθηκε και έπεσε από την κορυφή. Πονάει; Πολύ. Τι έδειξε ο ΠΑΟΚ στο ματς; Ότι μπορεί να πάρει και αυτό το πρωτάθλημα. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο Σεπτέμβριος τελειώνει με τον ΠΑΟΚ να έχει όλα τα φόντα να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά να μη βρίσκεται εκεί. Και αυτό το οφείλει στην αναποτελεσματικότητά του καθώς στα δυο εντός έδρας ντέρμπι που είχε μέχρι την 6η αγωνιστική, όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά δεν σκόραρε κιόλας.

Αν μαζέψει κανείς όλες τις φάσεις που δημιούργησε στις αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Αρη, θα διαπιστώσει για ποιο λόγο το ποτήρι του ΠΑΟΚ, ακόμα και με αυτά τα αποτελέσματα, είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Θα μου πεις «με τις λέξεις παίζεις;». Ναι διότι και η ψυχολογία είναι ένα (σημαντικό) μέρος του παιχνιδιού και του πρωταθλητισμού. Και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό, αρκεί κανείς να γυρίσει το χρόνο πίσω στον Μάιο του 2024.

Τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ απέναντι στο Αρη; Δεν σκόραρε. Μόνο αυτό δεν έκανε; Ναι, ουσιαστικά μόνο αυτό. Αν «στύψουμε» το ματς, στο τακτικό κομμάτι δεν έλειπε κάτι άλλο από τον ΠΑΟΚ.

Στο ΠΑΟΚ – Αρης της 29ης Σεπτεμβρίου, είδαμε όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά προπονητικά στοιχεία του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο, απείλησε με διαφορετικούς τρόπους τον Αρη αλλά δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει αυτή του την υπεροχή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης βρήκε το γκολ από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μανού Γκαρσία, η ανάγνωση και οι αλλαγές καθυστέρησαν να έρθουν και οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν στην αναμέτρηση έδωσαν ελάχιστα πράγματα. Ακόμα και έτσι, ο ΠΑΟΚ είχε ξανά ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Η μπάλα δεν μπήκε, ο διαιτητής σφύριξε, το ματς έληξε και τώρα, τι κάνουμε;

Ο Τόμας Κεντζιόρα φώναξε τους συμπαίκτες του να κατευθυνθούν προς τη Θύρα 4. Και αυτή εκφράστηκε. Άλλοι χειροκρότησαν, άλλοι αποδοκίμασαν.

Πιστεύω πως αυτοί που αποδοκίμασαν, εξέφρασαν το συναίσθημα εκείνης της στιγμής. Δε σ’ αρέσει η ήττα, ειδικά από τον Άρη, από τον οποίο δε θέλεις να χάνεις ποτέ και πουθενά.  Εκείνοι που χειροκρότησαν, είδαν τη μεγάλη εικόνα, είδαν την προσπάθεια.

Πιστεύω πως εκείνοι που χειροκρότησαν, αργότερα θα το… έριξαν το μπινελίκι τους για την ήττα. Οπως και εκείνοι που αποδοκίμασαν, θα είδαν πως αυτός ο ΠΑΟΚ, εχει ο,τι χρειάζεται για να πάρει το πρωτάθλημα ξανά, απλά πρέπει να το βρει.

ΥΓ1: Από τον ΠΑΟΚ «λείπει» ο Τάισον, λείπει και ο Τόμας.

ΥΓ2: Ο Μπακαγιόκο μας «συστήθηκε» στο πρώτο του ματς ως βασικός.

ΥΓ3: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας προσπαθεί να σηκώσει στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ. Χθες έκανε ένα μεγάλο ματς. Πήρε ευθύνες πάνω. Τις ζήτησε. Τις αντέχει; Μου έδειξε πως ναι, και με τις δηλώσεις του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News