Παναθηναϊκός: Πριμ και στον «12ο παίκτη»

Eurokinissi

Είναι τέτοια η συνεισφορά των οπαδών στην κατάκτηση αυτών των 10 νικών από τον Παναθηναϊκό που δικαιούνται ως «12ος παίκτης» ένα μέρος του πριμ που δίνει ο Αλαφούζος για κάθε τετράδα νικών.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από το «Πανθεσσαλικό» συντρίβοντας 5-1 τον Βόλο σε ένα ματς που θεωρείτο υψηλού κινδύνου για τους «πράσινους», δεδομένης της φόρμας των γηπεδούχων και των δικών του προβλημάτων, εξαιτίας κυρίως της απώλειας του Αϊτόρ ο οποίος, μια βδομάδα πριν, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει όλη τη σεζόν.

Υπό τις συνθήκες αυτές, κανείς, ούτε και ο πιο μεθυσμένος με την πρωταθληματική πορεία στο ένα τρίτο της κανονικής περιόδου, οπαδός του περίμενε ότι θα έκανε στο Βόλο τέτοια ολοκληρωτική εμφάνιση και θα ισοπέδωνε τον αντίπαλό του φτάνοντας στην πιο ευρεία νίκη του μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Μπορεί να έλειπε ο Αϊτόρ, ο πιο επιδραστικός παίκτης του στις πρώτες 8 αγωνιστικές (στην 9η μπήκε αλλαγή κι αγωνίστηκε όλο κι όλο ένα λεπτό πριν φύγει με σκισμένο χιαστό από το τερέν) αλλά το «τρίφυλλο» πάρτι συνεχίστηκε απρόσκοπτα στην 10η αγωνιστική και μάλιστα με περισσότερο κέφι και σε πιο τρελό ρυθμό…

Άλλους «έφτιαξε» κι άλλους «χάλασε»

Το άνετο πέρασμά του από το Βόλο προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του. Την ίδια στιγμή όμως «χάλασε» πολλούς που περίμεναν στη γωνία κάποιο στραβοπάτημά του μήπως και αβγατίσουν οι ελπίδες τους στη μάχη του τίτλου που προς το παρόν φαίνεται να είναι κούρσα για δυο άλογα.

Για την ικανότητα του Παναθηναϊκού να αναπληρώνει κάθε φορά το κενό που αφήνει ο τραυματισμός ενός παίκτη μιλήσαμε την περασμένη εβδομάδα, τότε που τον παρομοιάσαμε με την Λερναία Ύδρα, το μυθικό εκείνο τέρας που ένα κεφάλι της έκοβε ο Ηρακλής, δυο βγαίνανε στη θέση του.

Σήμερα και με αφορμή την ογκώδη παρουσία των οπαδών του στο «Πανθεσσαλικό» είναι καιρός να αποδώσουμε τα εύσημα και στον 12ο παίκτη της ομάδας, αυτόν που κατά δήλωση και του Ιβάν Ιβάνοβιτς τον έσπρωξε στις καθυστερήσεις στη νίκη 1-0 επί του Άρη. Τον ίδιο που τον απογείωσε στην υψηλή πτήση του στο Βόλο.

«Σιδερένιος» ο «12ος παίκτης»

Αυτός ο παίκτης είναι «σιδερένιος». Δεν καταλαβαίνει από θλάσεις, κατάγματα, ελαφρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς, σαν αυτούς που υπέστησαν κι αναγκάστηκαν να χάσουν ματς οι Σπόραρ, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Κότσιρας ή να χάσουν όλη τη σεζόν όπως οι άτυχοι Αϊτόρ και Τρουιγέ.

Ο 12ος παίκτης του Παναθηναϊκού δίνει το παρών σε όλα τα εντός έδρας ματς, γεμίζοντας τη «Λεωφόρο» και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που από τη μια ενθαρρύνει και παρακινεί την ομάδα να αποδώσει καλύτερα και να σκοράρει και από την άλλη προκαλεί «κοκομπλόκο» σε κάθε αντίπαλο στην προσπάθειά του να πάρει αποτέλεσμα.

Κι όταν του δίνεται η ευκαιρία, όπως το Σάββατο στο Βόλο, ο 12ος πάει και μακριά από την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της «Λεωφόρου» στην εξέδρα κάποιου άλλου γηπέδου και να κάνει τους άλλους έντεκα α νιώθουν ότι παίζουν στο σπίτι τους.

Είναι τέτοια η συνεισφορά του στην κατάκτηση αυτών των 10 νικών στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που δικαιούται όχι μόνο εγκωμιαστικές δηλώσεις από τον προπονητή αλλά και ένα μέρος του πριμ που δίνει ο Αλαφούζος για κάθε τετράδα νικών. Αφού κι αυτός «παίζει μπάλα». Και μάλιστα μεγάλη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News