Καρίμ Μπενζεμά: Η κατάρα του ταξιτζή

Στη διαδρομή από το αεροδρόμιο ο ταξιτζής έπαιζε μουσική στο ραδιόφωνο ενώ μεις φλυαρούσαμε στο πίσω κάθισμα για τις διακοπές που είχαμε μπροστά μας. Στις 2 ακριβώς ο σταθμός μετέδωσε σύντομο δελτίο ειδήσεων. Ο οδηγός τσίτωσε το αυτί του. Μαζί με αυτόν κι εμείς.

Ο εκφωνητής είπε πρώτα για τα πολιτικά, ο πρόεδρος Σαρκοζί μπλα, μπλα και τέλειωσε με μια αθλητική είδηση. Ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε μεταγραφή από τη Λιόν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με το που άκουσε την είδηση ο ταξιτζής άρχιζε να στολίζει τον Γάλλο φορ με διάφορα κοσμητικά επίθετα…

«Ο άχρηστος, ο προδότης που να είναι λίγες οι μέρες του στη Μαδρίτη»

«Ο μπήξε, ο δείξε, ο αχάριστος, προδότης, ο, ο…» Για να πω την αλήθεια, δεν καταλάβαμε αν τον έβριζε που άφησε τη Λιόν ή που διάλεξε τη Ρεάλ για να συνεχίσει την καριέρα του. Στο τέλος, πάντως, του έριξε και μια κατάρα. «Να είναι λίγες οι μέρες του στη Μαδρίτη».

Τον ερχόμενο Ιούνιο αισίως ο Μπενζεμά θα κλείσει δεκατρία χρόνια με τη φανέλα της Ρεάλ. Μέχρι τώρα έχει κερδίσει μαζί της 4 Champions League και την οδηγεί φέτος με τις «ομοβροντιές» του προς την κατάκτηση του 5ου.

Και να μη τα καταφέρει έχει ήδη γράψει ιστορία με τα δυο διαδοχικά χατ τρικ που σημείωσε, εντός έδρας σε βάρος της Παρί Ζεν Ζερμέν (αχ και να μπορούσα να δω τα μούτρα του ταξιτζή εκείνη τη βραδιά) και χτες βράδυ εκτός έδρας απέναντι στην Τσέλσι.

Σπουδαίος φορ και ο Λεβαντόφσκι, δεν λέω, αλλά ο Μπενζεμά είναι το κάτι άλλο. Τρία πράγματα, κατά τη γνώμη μου, τον κάνουν ξεχωριστό. Η τέλεια ισορροπία του σώματος κατά την εκτέλεση, η απλότητα των κινήσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και η έμφυτη όσφρηση του γκολ.

Τα δυο γκολ που πέτυχε με κεφαλιές κατά της Τσέλσι αποτελούν μάθημα για σεμινάριο. Άξια θαυμασμού είναι το πώς προετοίμασε το κορμί του για να υποδεχθεί την μπάλα, πόση δύναμη έβαλε στην πρώτη φάση και πόση τέχνη στη δεύτερη, πώς σημάδεψε και τις δυο φορές τις γωνίες του Μεντί.

Ευτυχώς η κατάρα τότε του ταξιτζή πήγε στον βρόντο ώστε όλοι εμείς οι φίλοι του καλού ποδοσφαίρου μπορούμε να αναφωνούμε σήμερα: «Ευλογημένος να είσαι Καρίμ που ομορφαίνεις τις βραδιές μας…»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News