Ρόδος: Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά - Δραματικές στιγμές για κατοίκους και τουρίστες

Ρόδος: Σε τρία μέτωπα η πυρκαγιά - Δραματικές στιγμές για κατοίκους και τουρίστες

Η Ρόδος περνάει δύσκολες στιγμές με την πυρκαγιά να είναι σε τρία μέτωπα ενώ συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα όσα πέρασαν κάτοικοι και τουρίστες.

Η Ρόδος ζει τον πύρινο εφιάλτη και είναι συγκλονιστικά τα όσα ζουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες. Η φωτιά καίει για έκτη μέρα και τα ενεργά μέτωπα είναι τρία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Κιοτάρι και νοτιοδυτικά προς Γεννάδι. Συνεχείς αναζωπυρώσεις υπάχρουν και στον Απόλλλωνα προς Προφήτη Ηλία.

Με το πρώτο φως ξεκίνησαν τις ρίψεις 10 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα ( 7 ελληνικά, 1 κροατικό και 2 τουρκικά). Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων και 49 υδροφόρα οχήματα.

Κάτοικοι και τουρίστες ξεχύθηκαν στους δρόμους προκειμένου να σωθούν από τις φλόγες που πλησίαζαν απειλητικά, με το Λιμενικό να προχωρά στη διάσωση τουλάχιστον 1.500 ατόμων.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της Ρόδου περιέγραψε στο MEGA η εθελόντρια Κωνσταντίνα Παπαβασιλείου, η οποία ανέφερε πως όλο το βράδυ οι κάτοικοι του νησιού, και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, ρίχτηκαν στη μάχη με τις πύρινες φλόγες.

«Γινόταν το απόλυτο χάος. Από τη μία τα πάντα φλέγονταν, από την άλλη ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει. Η φωτιά ερχόταν, άλλαζε κατευθύνσεις, οπότε κάποια στιγμή ο κόσμος είχε πανικοβληθεί, γιατί δεν ήξερε τι πρόκειται να συμβεί», δήλωσε.

«Στην τελευταία επιχείρηση που κάναμε τα ξημερώματα βρήκαμε μία οικογένεια Γερμανών με δύο μικρά παιδιά, που είχαν πελαγώσει και δεν ήξεραν που να πάνε. Τους πήραμε μαζί και τους φέραμε εδώ για να ηρεμήσουν τα παιδιά. Ήταν η δεύτερη μέρα τους στο νησί», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News