ΠΕΛΕ: Έκανε δημοπρασία με τους αστέρες του αθλητισμού για να βοηθήσουν την Βραζιλία

Ο Πελέ διοργάνωσε μια δημοπρασία με αγαπημένα αντικείμενα αθλητών όπως, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Νεϊμάρ κ.α για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για τον αγώνα της Βραζιλίας με τον κορωνοϊό.

Μια φανέλα της Βραζιλίας που ανήκει στον Πελέ, μία των All Blacks με την υπογραφή του Νταν Κάρτερ, μια φωτογραφία των New York Yankees με αυτόγραφο του Ντέρεκ Τζέτερ, η φανέλα του Ντέιβιντ Μπέκαμ όπως έπαιζε στη Μίλαν:
 
Αυτά τα αντικείμενα, καθώς και άλλα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Κιλιάν Μπαπέ, είναι μεταξύ των 229 που θα πωληθούν τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία που διοργανώνει ο Πελέ και το ίδρυμα που δημιούργησε το 2018 για να βοηθήσει τα μη προνομιούχα παιδιά.

Ο διάσημος Βραζιλιάνος, είπε ότι όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν τον αγώνα της Βραζιλίας στη μάχη για την πανδημία Covid-19.

Μέχρι στιγμής 575.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βραζιλία από  covid-19, δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός θανάτων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο Πελέ είναι ένας θρύλος, είναι ένα σύμβολο και άλλα αστέρια του αθλητισμού προσβλέπουν σε αυτόν», δήλωσε στο Reuters ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός Διευθυντής των Julien’s Auctions με έδρα το Μπέβερλι Χιλς.

Ο Πελέ παρείχε μερικά από τα δικά του αντικείμενα για τη δημοπρασία της 22ας Σεπτεμβρίου, αλλά έχει επίσης ζητήσει από τους φίλους του στον κόσμο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας.

Υπάρχουν φανέλες της Βραζιλίας, του Σάντος και του Κόσμου της Νέας Υόρκης και φωτογραφίες με την υπογραφή από τον 80χρονο Πελέ και άλλες υπογεγραμμένες από πρώην συμπαίκτες της Βραζιλίας, όπως ο Ριβελίνο, ο Ζαϊρζίνιο και ο Κλοντόαλντο.

Ο Μάριο Ζάγκαλο, ο προπονητής της ομάδας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 με τη Βραζιλία, που έκλεισε τα 90 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συνέβαλε επίσης όπως και οι, Νεϊμάρ, Ρομπέρτο Μπάτζο και ο Ροζέ Μιλά.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Φραντς Μπεκενμπάουερ υπέγραψε πολλές φωτογραφίες από τις μέρες του στον Κόσμο της Νέα Υόρκη Cosmos και στη Δυτική Γερμανία. 

Υπάρχει μια μπάλα αγώνα από τον τελικό του Champions League 2015, όπως επίσης φανέλες και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται στο μπάσκετ, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το χόκεϊ επί χόρτου και την υδατοσφαίριση. Ένα από τα αντικείμενα που αναμένεται να αποκτήσουν υψηλή τιμή είναι ένα επιχρυσωμένο χάλκινο «αντίγραφο» του ποδιού του Πελέ, κατασκευασμένο από τον διάσημο γλύπτη Ντάντε Μορτέτ.

Εκτός ποδοσφαίρου, ο Τζάστιν Τιμπερλέικ, η Μαρία Σαράποβα, ο Μαρκ Γουλμπερ και το NBA δώρισαν αντικείμενα.

«Ολοι θα θέλουν οτιδήποτε από  τον Πελέ, αλλά επίσης τον Ρονάλντο, τον Μπαμπέ, που τα αντικείμενά τους θα είναι περιζήτητα», δήλωσε ο Νόλαν.
«Αλλά επειδή είναι μια δημοπρασία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, οι άνθρωποι εμφανίζονται πάντα, είναι πάντα εξαιρετικά γενναιόδωροι και πληρώνουν περισσότερα από ό, τι σε μια κανονική δημοπρασία, επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται για καλό σκοπό».

Αυτή δεν είναι η πρώτη δημοπρασία που διοργανώνει ο Πελέ. Το 2016 δημοπρατούσε περισσότερα από 1600 αντικείμενα από μια συλλογή που είχε συγκεντρώσει για έξι δεκαετίες στο προσκήνιο και συγκέντρωσε 4,90 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η τελευταία δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις γκαλερί Mall στο Λονδίνο και είναι επίσης ανοιχτή σε διαδικτυακούς πλειοδότες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News