Επεισόδια Ρέντη: Σε κώμα ο 31χρονος αστυνομικός - Έπαθε ανακοπή και τον επανέφεραν 10 λεπτά μετά

Ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ χειρουργήθηκε τα ξημερώματα – Του αφαιρέθηκαν μεταλλική βολίδα και θραύσματα από το πόδι – Του έκαναν ΚΑΡΠΑ και ενέσεις αδρεναλίνης για να τον επαναφέρουν μετά την ανακοπή καρδιάς.

Με επιτυχία χειρουργήθηκε τα ξημερώματα ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, ύστερα από επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στου Ρέντη.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που έγιναν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ των δύο «αιωνίων, για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Ο 31χρονος αστυνομικός υπέστη κάκωση μηριαίας αρτηρίας, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, αιχμηρά αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο.

Οι θερμόαιμοι οπαδοί, λίγα λεπτά αργότερα, προχώρησαν σε «βροχή» ρίψεων φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα μία από αυτές να καρφωθεί στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 31χρονο άνδρα που είχε χάσει πολύ αίμα και τον μετέφερε χωρίς τις αισθήσεις του σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Παράλληλα, λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. Την ίδια ώρα, από το γήπεδο αποχώρησαν αργά το βράδυ όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σημειώθηκε, μάλιστα, και δεύτερο περιστατικό με έναν 52χρονο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο άνδρας λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο 52χρονος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Έκαναν ΚΑΡΠΑ και ενέσεις αδρεναλίνης στον αστυνομικό για να επανέλθει

Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη ο 31χρονος αστυνομικός μόλις μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο χειρουργείο και κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε ύστερα από 10 λεπτά. Έπειτα από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον εντοπισμό του δράστη, μέχρι τις 6 το πρωί, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 424 προσαγωγές ατόμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε ύστερα από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 έπειτα από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Σημειωτέον, το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.
Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετέβη εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Αναζητείται ο δράστης

Τον μηχανισμό εκτόξευσης της φωτοβολίδας που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό της ΥΑΤ αργά το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί. Πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, αφού κανείς δεν γνωρίζει εάν ο δράστης φορούσε γάντια. Συνεπώς, δεν αποκλείεται να βρεθούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στην ταυτότητά του, αναφέρουν αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες.

Οι 424 άνδρες που προσήχθησαν από το γήπεδο στα γραφεία της Ασφάλειας εξετάζονταν όλο το βράδυ από τους αστυνομικούς. Ρωτήθηκαν πού βρίσκονταν την ώρα των επεισοδίων, εάν είδαν κάποιον που να συμμετείχε στα επεισόδια, εάν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει πως όντως ήταν στις κερκίδες του γηπέδου και όχι στον προαύλιο χώρο, ενώ επίσης υποβλήθηκαν σε έρευνες για υπολείμματα βενζίνης και πυρίτιδας. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν ποιοι από τους εκατοντάδες προσαχθέντες συμμετείχαν στα θλιβερά επεισόδια, προκειμένου σιγά σιγά να αποκλείουν υπόπτους ώστε να φτάσουν στον δράστη. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ηλικίας από 16 ετών έως και 50 χρόνων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γιατρών για τον 31χρονο αστυνομικό της ΥΑΤ προς τους συναδέλφους του, η κατάστασή του παραμένει σταθερή, πλην όμως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Το επόμενο 48ωρο θα δείξει την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του ασθενούς και πως είναι νωρίς να ειπωθεί το παραμικρό. Είναι σημαντικό πως ο οργανισμός ανταποκρίθηκε στην περίδεση της κομμένης μηριαίας αρτηρίας και πλέον είναι θέμα αντοχής του σώματος.

Σε δεύτερο στάδιο, οι θεράποντες ιατροί, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς που αγωνιούν να μάθουν για την εξέλιξη της υγείας του 31χρονου, όπως φυσικά και οι συγγενείς του, θα διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει κάποιο κινητικό πρόβλημα ή όχι στον νεαρό αστυνομικό. Είναι πολύ νωρίς να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς του σώματος, όπως συγκεκριμένα ειπώθηκε, αφού η πληγή είναι μόλις λίγων ωρών και σε αυτή τη χρονική στιγμή απαιτείται πλήρης ακινησία.

Γιάννης Οικονόμου: «Δολοφονική η επίθεση στον αστυνομικό, καμία στήριξη από κανέναν στις αγέλες χούλιγκαν»

Σε δηλώσεις του τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, είπε μεταξύ άλλων πως «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού». Αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς για τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή», έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» που «δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη».

«Οι αγέλες χούλιγκαν δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Μαζικές προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 424 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας ώστε να βρεθεί ο δράστης που πέταξε τη φωτοβολίδα. Οι προσαγωγές συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Οριστική διακοπή του αγώνα και αποχώρηση γυναικόπαιδων

Ο αγώνας βόλεϊ διεκόπη οριστικά, ενώ από το γήπεδο αποχώρησαν αργά το βράδυ όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη για τον αγώνα βόλεϊ παρέμενε εγκλωβισμένος εντός του κλειστού γυμναστηρίου, καθώς οι Αρχές διεξήγαγαν έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο για την κάλυψη του αγώνα κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News