Νορβηγός για δολοφονία αστυνομικού: «Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έχω ψυχιατρικά προβλήματα και είχα πιει»

«Όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός καβγά», δηλώνει ο συνήγορος του 44χρονου που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σοκ προκάλεσε σε ολόκληρη τη χώρα η δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από έναν 44χρονο Νορβηγό σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης. O δράστης, σύμφωνα με το voria.gr, επικαλείται την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ως αιτίες της δολοφονικής επίθεσης που κατηγορείται ότι διέπραξε εναντίον του νεαρού αστυνομικού και του κουμπάρου του.

Έγκυρες πληροφορίες του Voria.gr ανέφεραν ότι στις εξηγήσεις που έδωσε ανέφερε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε στο αιματηρό επεισόδιο τα ξημερώματα στο μπαρ της Κατσιμίδη. Φέρεται να είπε ότι λόγω της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και της κατανάλωσης αλκοόλ δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη, αν και ισχυρίστηκε πως «προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου».

Ο 44χρονος Νορβηγός αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. «Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, δεν γνώριζε καν τον θάνατο του θύματος μέχρι που ενημερώθηκε για την κατηγορία σήμερα το απόγευμα, όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός καβγά όπου μάλιστα το θύμα του επιτέθηκε», είπε από την πλευρά του στο Voria.gr ο συνήγορος του 44χρονου Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ με τον εντολέα του.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται η έκθεση του ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης που κατέγραψε το θανατηφόρο τραύμα που έφερε το θύμα στον λαιμό. Ακόμη περιλαμβάνονται μαρτυρίες για το τί ακριβώς συνέβη και ο 44χρονος συνεπλάκη με τον 32χρονο που τραυμάτισε πρώτα, κίνηση που οδήγησε στην επέμβαση του αστυνομικού, η οποία ήταν μοιραία. Ακόμη περιλαμβάνονται μαρτυρίες σχετικά με τη συμπεριφορά του 44χρονου στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος Νορβηγός κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον άτυχο 32χρονο με μαχαίρι τύπου «push dagger». Πρόκειται για ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο κρύβεται στη χούφτα του ατόμου που επιτίθεται. Με το ίδιο μαχαίρι ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού, με τον οποίο λογομάχησε για ασήμαντη αιτία, πριν επιτεθεί στον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει και να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο, υπήκοο Νορβηγίας, μέσα σε μπυραρία, όπου διασκέδαζαν, στη Θεσσαλονίκη.

Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος, κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τέλεση του φονικού βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό το λόγο υποβλήθηκε στις σχετικές αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Την ίδια ώρα, ο κουμπάρος του άτυχου αστυνομικού νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Με ψυχιατρικό επίδομα ζούσε στην Ελλάδα ο 44χρονος Νορβηγός

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 44χρονος Νορβηγός και δράστης της δολοφονικής επίθεσης ανέφερε στους αστυνομικούς πως βρέθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη πριν από 9 χρόνια για τουρισμό.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πως ζούσε στη χώρα μας, τότε ο 44χρονος υποστήριξε πως λαμβάνει επίδομα από το Νορβηγία, καθώς στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί λόγω ψυχιατρικού προβλήματος. Έτσι, με το επίδομα αυτό ζούσε στην Ελλάδα.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News