Ισπανία-Ελλάδα 10-9 : «Λύγισε» με πικρό τρόπο στο φινάλε η συγκινητική Εθνική και στερήθηκε το χάλκινο

Η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών ηττήθηκε άδοξα 10-9 , με τέρμα στα τελευταία δευτερόλεπτα στον μικρό τελικό απέναντι στην Ισπανία και έμεινε εκτός μεταλλίων.

 

Η Εθνική Πόλο Γυναικών  πραγματοποίησε  μία ηρωική προσπάθεια  απέναντι στην Ισπανία,  την δευτεραθλήτρια κόσμου, αλλά απέτυχε  να επιστρέψει στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο από την Ντόχα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου « κατέθεσαν ψυχή και σώμα» απέναντι σε μια υπερδύναμη του γυναικείου πόλο και ήταν μέχρι κυριολεκτικά τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης στην διεκδίκηση του πολυπόθητου χάλκινου μεταλλίου, όταν και η Ρουίθ ευστόχησε έπειτα από επιθετικό, σημειώνοντας γκολ νίκης και συνάμα «μαχαιριά» για την συγκλονιστική προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας ,καθ’ όλη  την διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος και ειδικά στο σημερινό αγώνα.

Η Εθνική ακολουθούσε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης της Ισπανίδες και ακόμα και όταν βρέθηκε με «την πλάτη στον τοίχο» στα μισά της 4ης περιόδου, με το σκορ στο 9-6, έκανε συγκλονιστική ανατροπή με τρία διαδοχικά αναπάντητα τέρματα για να ισοφαρίσει σε 9-9 , όπου και ήρθε άδικα η ήττα με το τέρμα στην λήξη ουσιαστικά της αναμέτρησης, έπειτα από αμφιλεγόμενη απόφαση των διαιτητών.

Σφυρίχτηκε παράβαση στα 2 μέτρα με την Ισπανίδα Ρουίθ , να προλαβαίνει το χρονόμετρο για να ευστοχήσει στην ανυπεράσπιστη ελληνική εστία για το 10-9, οδηγώντας παράλληλα τις παίκτριες της Εθνικής στο να ξεσπάσουν σε λυγμούς, λόγω αυτής της οδυνηρής και άδοξης εξέλιξης, στον συναρπαστικό αυτό αγώνα.

 

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί σήμερα (16/2) στις 16:30 μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουγγαρίας.

 

Τα οκτάλεπτα: 2-1,  4-4,   1-1,  3-3

 

Ισπανία (Οκα): Έστερ, Εσπάρ, Ορτίθ, Πέρεζ, Κρέσπι, Ελενα Ρουίθ, Πένα, Φόρκα, Κάμους, Γκαρσία, Λέιτον, Τέρε, Πιράλκοβα.

 

Ελλάδα ( Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News