Κυψέλη: Ποιος είναι ο 19χρονος εξωσχολικός που αιματοκύλισε Γυμνάσιο - Τραυμάτισε μαθητή με σφυρί και τον διευθυντή με μαχαίρι

Σύμφωνα με μαρτυρίες των παιδιών, την περασμένη εβδομάδα ο 18χρονος Νιγηριανός και ο Γεωργιανός αδελφός του δράστη είχαν πιαστεί στα χέρια για άγνωστο λόγο

Με εικόνες που παραπέμπουν σε αυτές των ενόπλων που εισβάλλουν σε σχολεία και σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο ήρθαν αντιμέτωποι χθες το πρωί οι μαθητές του 41ου Γυμνασίου Αθηνών στην Κυψέλη.
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο διαπιστώνεται πως αυτή η φρικαλέα «μόδα» δεν θέλει και πολύ να έρθει και στην Ελλάδα.

Δράστης, ένας νεαρός εξωσχολικός, ο οποίος εισέβαλε στο σχολείο και με τη χρήση σφυριού τραυμάτισε έναν 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία, ενώ με μαχαίρι τραυμάτισε τον 60χρονο διευθυντή του Γυμνασίου.

Κυψέλη: Το χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 08.30. Λίγο μετά την καθιερωμένη συγκέντρωση και προσευχή, ένας νεαρός, γεωργιανής καταγωγής, μπήκε ανενόχλητος στον χώρο του σχολείου και αναζήτησε έναν 18χρονο Αφρικανό μαθητή. Στο συγκρότημα υπήρχαν δύο φύλακες, που φέρεται να προσπαθούσαν να τσεκάρουν τα παιδιά που βρίσκονταν στο Γυμνάσιο. Ο νεαρός Γεωργιανός εισήλθε χωρίς να γίνει αντιληπτός και εντόπισε τον άνθρωπο για τον οποίο μπήκε στον χώρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο νεαροί φέρεται να λογόφεραν. Εκείνη τη στιγμή, ο Γεωργιανός έβγαλε ένα σφυρί και χτύπησε τουλάχιστον μία φορά τον 18χρονο στο κεφάλι. Δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο. Κάποια από τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν έντρομα, κάποια άλλα πάλι φώναζαν επιτιμητικά για καβγά. Η εικόνα ήταν πολύ σκληρή, αφού το πάτωμα και οι τοίχοι γέμισαν αίματα.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου έσπευσε στο σημείο και προσπαθώντας να βεβαιωθεί πως ο 18χρονος Νιγηριανός ήταν καλά στην υγεία του, προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον Γεωργιανό. Εκείνος, όμως, «απάντησε» βγάζοντας μαχαίρι και χτυπώντας τον 60χρονο εκπαιδευτικό στην κοιλιακή χώρα. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε κληθεί η Άμεση Δράση, που συνέλαβε τον Γεωργιανό. Οι Αρχές διαπίστωσαν πως πρόκειται για έναν 19χρονο, αδελφό μαθητή που φοιτά στο ίδιο Γυμνάσιο. Κατά πληροφορίες, ο νεαρός είπε στους αστυνομικούς πως ο 18χρονος Νιγηριανός είχε πιαστεί στα χέρια με τον συμμαθητή αδελφό του την περασμένη εβδομάδα, με τον ίδιο να επιζητεί… δικαιοσύνη για τον προγενέστερο καβγά.

Μαρτυρίες παιδιών: «Είχαν πλακωθεί»

Σύμφωνα με μαρτυρίες των παιδιών, την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Πέμπτη, ο 18χρονος Νιγηριανός και ο Γεωργιανός αδελφός του δράστη είχαν πιαστεί στα χέρια για άγνωστο λόγο. Μάλιστα, ο 19χρονος θύτης είχε επιχειρήσει να βρει τον 18χρονο Νιγηριανό για αντίποινα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γι’ αυτό φέρεται να «σχεδίασε» τη χθεσινή επίθεση, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Μάλιστα, μετά τον τραυματισμό του διευθυντή, ο 19χρονος δράστης προσπάθησε να διαφύγει από τους χώρους του σχολείου, ωστόσο είχαν αρχίσει να καταφτάνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι αστυνομικοί. Έτσι, φέρεται να κρύφτηκε στο υπόγειο του συγκροτήματος, με σκοπό να διαφύγει σε δεύτερο χρόνο. Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, όμως, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Λίγο αργότερα οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα και αναμενόταν να μεταχθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών για τα περαιτέρω. Στο μεταξύ, τόσο ο 60χρονος διευθυντής όσο και ο 18χρονος Νιγηριανός μαθητής μεταφέρθηκαν στο «Γ. Γεννηματάς». Η κατάστασή τους χαρακτηρίστηκε «σταθερή» και -ευτυχώς- εκτός κινδύνου. Οι γιατροί, όμως, προκειμένου να σιγουρευτούν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκέςή, έδωσαν εντολή να υποβληθούν σε λεπτομερείς εξετάσεις.

«Ο 18χρονος έχει θλαστικό χτύπημα στο κεφάλι. Το παιδί είναι σταθερό, αλλά συνεχίζουμε τον έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι είναι πραγματικά καλά, όπως δείχνει», δήλωσε ο Ανδρέας Ζεβλάς, διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής του νοσοκομείου. Όσον αφορά στον 60χρονο, εκείνος έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, με τα μηνύματα να είναι και για εκείνον θετικά: «Είναι σταθερός και έχει ένα τραύμα από την αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Δεν είναι κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος».

«Ήθελε να σκοτώσει την οικογένειά μου»

Μία από τις μαθήτριες μετέφερε, πάντως, μια φήμη που είχε φτάσει στ’ αυτιά της: «Την περασμένη εβδομάδα ο αδερφός του συμμαθητή μου (σ.σ. ο 19χρονος δράστης) προσπάθησε να ξεμοναχιάσει το παιδί (σ.σ. το 18χρονο θύμα της επίθεσης) και είχε πει ως δικαιολογία σε κάποιον ότι “ήθελε να σκοτώσει την οικογένειά μου”. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθε αποφασισμένος, μπήκε από την πόρτα, δεν υπήρχε κάποιος να τον σταματήσει, ο φύλακας ήταν εδώ, αλλά τον άφησε να περάσει».

Σημειώνεται, πάντως, πως άλλη μαθήτρια είχε αναφερθεί σε συνάντηση των γονιών των τριών παιδιών έξω από το σχολικό συγκρότημα, μεταξύ των οποίων υπήρξε ένταση.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News