Κατερινόπουλος για υπόθεση κακοποίησης από δημοσιογράφο της ΕΡΤ: «Έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα για πολύ χαμηλών τόνων»

Το θύμα, δημοσιογράφος και εκείνη της ΕΡΤ, κατέληξε στο ΚΑΤ, με κατάγματα στο πρόσωπο από τα βίαια χτυπήματα, ενώ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ οδηγήθηκε στο τμήμα της Ομόνοιας το απόγευμα της Τρίτης (25/06).

Με αφορμή το νέο περιστατικό κακοποίησης το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, με θύτη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του για ενδοοικογενειακή βία, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η Δρ. Εγκληματολογίας και διευθύντρια CSI INSTITUTE Κέλλυ Ιωάννου και ο Θανάσης Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος ε.α.

Το θύμα, δημοσιογράφος και εκείνη της ΕΡΤ, κατέληξε στο ΚΑΤ, με κατάγματα στο πρόσωπο από τα βίαια χτυπήματα, ενώ ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ οδηγήθηκε στο τμήμα της Ομόνοιας το απόγευμα της Τρίτης (25/06). Είχε προηγηθεί καβγάς ανάμεσά τους και, όπως είπε η 30χρονη στις Αρχές, είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της.

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου αναφερόμενη στη νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας είπε:«Καθημερινά η αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία».

Η Δρ. Εγκληματολογίας, Διευθύντρια CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου με τη σειρά της είπε πως η υπερπροβολή τέτοιων καταστάσεων κακοποίησης μπορεί να αποτελεί παράγοντα συσχέτισης και πρέπει να υπάρχει προσοχή στο πώς δείχνεται κάτι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος ε.α., σχολίασε πως όταν έμαθε για το συγκεκριμένο περιστατικό και ποιος είναι ο θύτης, «έπεσε από τα σύννεφα». Όπως εξήγησε: «Εγώ έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα για πολύ χαμηλών τόνων. Πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας».

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως είναι πολλές οι γυναίκες που δέχονται σωματική κακοποίηση, οι οποίες συνήθως για πολλά χρόνια βίωναν ψυχολογική βία. Όπως είπε: «Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα», με την Κέλλυ Ιωάννου να προσθέτει ότι: «Οι άντρες δεν μιλάνε εύκολα λόγω των στερεότυπων που υπάρχουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ κακοποιητή, δεν έχουν διαταραχή, αλλά δείχνει παθογένεια στη διαχείριση των συναισθημάτων. Είμαστε μία γενιά γεμάτη ανασφάλειες. Ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, δεν προχωράει σε τέτοιες πράξεις».

Η υπόθεση του Απόστολου Λύτρα

Σε σχέση με την υπόθεση τον Απόστολου Λύτρα ο κ. Κατερινόπουλος είπε πως εκτιμά πως ο γνωστός ποινικολόγος δεν θα αποφυλακιστεί.

Τέλος, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου απάντησε στο εάν έπρεπε να εξεταστεί ή όχι το αυτοκίνητο του Απόστολου Λύτρα, μέσα στο οποίο έγινε ο ξυλοδραμός της συζύγου του από τον ίδιο λέγοντας: «Δεν υπήρχε λόγος να εξεταστεί το αυτοκίνητο του δράστη. Κατά την ανάκριση το θύμα παραδέχτηκε τι έγινε και ο θύτης το ομολόγησε άρα δεν ψάχνουμε κάτι. Δεν θα μας βοηθούσε σε κάτι παραπάνω στην έρευνα. Η αστυνομία παραμένει έξω από το σπίτι της συζύγου του με περιπολικό, όπως και σε πολλά άλλα θύματα».

Πηγή: PARAPOLITIKA.GR

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News