ΕΡΤ Παρίσι 2024: Η παραδοχή, οι δικαιολογίες και οι αυθαιρεσίες Χατζηγεωργίου που δεν σβήνουν!

Η γκάφα Χατζηγεωργίου να στείλει δημοσιογράφους της ΕΡΤ στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει διαπίστευση, επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη με την υποσημείωση «συμβαίνουν αυτά και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε». Οι ευθύνες και τα ερωτηματικά, όμως, για τις αυθαιρεσίες και τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς, παραμένουν και δεν σβήνουν!

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ που πήγαν στο Παρίσι να καλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη σχετική διαπίστευση, γεγονός που καταδεικνύει τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς που υπήρξαν από τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου. 

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του σχετικού θέματος και των μεγάλων ευθυνών που το συνοδεύουν, ήρθε σε επαφή με το Sportday.gr η διευθύντρια επικοινωνίας της ΕΡΤ κ. Δώρα Χειράκη, η οποία -ευγενέστατα- μας ενημέρωσε πως «συμβαίνουν αυτά σε τέτοιες διοργανώσεις, ωστόσο, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, όλοι οι ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης έχουν πλέον στα χέρια τους τις σχετικές διαπιστεύσεις και οι Αγώνες θα καλυφθούν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Οπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, δια στόματος της εκπροσώπου του κρατικού καναλιού, το ρεπορτάζ είναι 100% αληθινό, άσχετα αν στη συνέχεια το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την κ. Χειράκη που δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε.

Το «συμβαίνουν αυτά σε τέτοιες διοργανώνεις», πάντως, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο κ. Χατζηγεωργίου πήρε το ρίσκο να στείλει μη διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Παρίσι, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα αποκτήσουν τα σχετικά έγγραφα για να κάνουν τη δουλειά τους.

Εδώ μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες, την κορυφαία αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως και για λεφτά του ελληνικού λαού. Με ποιοι δικαίωμα, ο κ. Χατζηγεωργίου αποφάσισε να παίξει στα… ζάρια το αν θα πάρουν διαπιστεύσεις, έστω και την τελευταία στιγμή; Αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως τα είχε στο μυαλό του ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη για τα λεφτά που δαπανήθηκαν;

Οπως μάθαμε, η γκάφα με τους μη διαπιστευμένους απεσταλμένους της ΕΡΤ, έφτασε… ψηλά. Πολύ πιο ψηλά από τον κ. Χατζηγεωργίου και χρειάστηκε να πέσουν πολλά τηλέφωνα και… παρακάλια προς τους διοργανωτές των ΟΑ, ώστε να αποφευχθεί -έστω την ύστατη ώρα- η διεθνής ξεφτίλα, από ένα ακόμη ατόπημα, του ανθρώπου που βρίσκεται σε θέση μεγάλης ευθύνης, αλλά εκείνος λειτουργεί σα να είναι αλλού το μυαλό του και να μην τον νοιάζουν οι συνέπειες. Ή να μην τον ενδιαφέρει να παίζει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Δικά του είναι, σε τελική ανάλυση; Αφού κάποιοι του έχουν δώσει το ελεύθερο, ας τρέχουν μετά για να διορθώσουν και τις παροιμιώδεις γκάφες του… Και δεν είναι η πρώτη φορά

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News