Πέθανε η σπουδαία Μάρω Κοντού
Μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς, η Μάρω Κοντού, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 92 ετών
Τη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Μάρως Κοντού. Μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς, η οποία έχει γράψει την δική της ιστορία στον καλλιτεχνικό χώρο άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 92 ετών.
Η Μάρω Κοντού νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, αντιμεωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε καρκίνο στον πνεύμονα και νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Άγιο Σάββα. Η εισαγωγή της στο Αττικόν έγινε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου.
Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1934 στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από τα Ψαρά. Αποφοίτησε από το Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Μακρυγιάννη. Σπούδασε στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Της άρεσε πολύ ο χορός και ολοκλήρωσε την Κρατική Σχολή Χορού, εξασφαλίζοντας και μια υποτροφία για τη σχολή HLADEK στη Γερμανία.
Στην προσωπική της ζωή υπήρξε παντρεμένη με τον διευθυντή φωτογραφίας της Φίνος Φιλμ, Αριστείδη Καρύδη-Φουκς, καθώς και με τον διαφημιστή Γιώργο Δόξα.
Άφησε το στίγμα της στον καλλιτεχνικό χώρο με τις φοβερές ερμηνείες της. Πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μεγάλου μήκους και 90 θεατρικά έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Ανάμεσα στις εμβληματικές ταινίες της ήταν το «Έγκλημα στο Κολωνάκι», «Τα κίτρινα γάντια», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Ο γεροντοκόρος», «Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι», «Κρίμα το μπόι σου», «Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ».
Ασχολήθηκε επίσης με τη ζωγραφική, αλλά και με την πολιτική. Υπήρξε βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η αρχική της θητεία ήταν από τις 29 Ιουλίου 1999, μέχρι και τον Απρίλιο του 2000. Ορκίστηκε για τρίτη φορά στο βουλευτικό θώκο τον Ιανουάριο του 2007, ως πρώτη επιλαχούσα των εκλογών του 2004, λόγω της παραίτησης του Νικήτα Κακλαμάνη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Βίκτορ Κρίστιανσεν: «Γνωρίζω τον Παναθηναϊκό όλη μου τη ζωή, υπάρχει όραμα για επιστροφή στην κορυφή»
- Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ έσωσε τον Γιάγκουσιτς
- Ολυμπιακός: Τα στοιχεία του Τζον Πουλακίδα που προσέλκυσαν τον Μπαρτζώκα
- ΑΕΚ Μεταγραφές: Αυτή είναι η πρόταση της Μοντερέι για τον Πινέδα
- Χρήστος Τζόλης: Η πώληση του Τροσάρ ανοίγει τον δρόμο για την Αρσεναλ
