ΕΛΑΣ: 14 νεκροί και 397 τραυματίες σε 346 τροχαία τον Αύγουστο στην Αττική

Δεκατέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 397 τραυματίστηκαν (6 σοβαρά, 391 ελαφρά) σε 346 τροχαία, που σημειώθηκαν τον Αύγουστο, στην περιοχή της Αττικής.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαία Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας βεβαιώθηκαν 25.522 παραβάσεις, από τις οποίες 251 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
• 745 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 66 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
• 1.017 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
• 257 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• 336 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 1.000 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 3.498 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
• 62 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος που ονειρεύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τα τρελά λεφτά για τον Πουέρτα!
- Άρης Μεταγραφές: Επίσημη η απόκτηση του Θανάση Αντετοκούνμπο
- Υπεράνω Όλων: Έγιναν και γίνονται όλα όσα μπορεί και να μην γίνονταν αν προκρινόμασταν!
- Βόλος - Καλαμάτα 2-2: Γκολ, θέαμα και... ισοπαλία στην πρεμιέρα της League Phase του Κυπέλλου
- Ο Καραπαπάς ξεμπρόστιασε την ΚΕΔ και άλλαξε ο βοηθός του ΑΕΛ – Ολυμπιακός!
