ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για το debate των 5 χωρίς Παπανδρέου - Οι 5 θεματικές και η διαδικασία

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν στο στούντιο της ΕΡΤ οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

Αντίστροφη μέτρηση για το debate των -πέντε- υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απόψε το βράδυ (22:00) στην ΕΡΤ1. Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν στο στούντιο της ΕΡΤ οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης.

Τον γενικό συντονισμό του debate θα έχει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η οποία θα θέσει την πρώτη και την καταληκτική ερώτηση της τηλεαναμέτρησης. Τα ερωτήματα θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Παππάς, Παύλος Τσίμας και Γιώργος Κουβαράς.

Ο έκτος υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα βρίσκεται στο πάνελ, εκφράζοντας τη διαφωνία του για πολιτικούς και διαδικαστικούς λόγους. Ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι θα συναντηθεί την ώρα της τηλεμαχίας- με νέους στον χώρο “Ρομάντσο”, ενώ νωρίτερα θα μιλήσει σε πολιτικούς του φίλους στην Αργυρούπολη.

Ως προς τη διαδικασία, θα υπάρχουν πέντε ενότητες:
1. Διαχείριση κρίσεων: πανδημία και κράτος πρόνοιας – οικονομική κρίση – κλιματική αλλαγή – ενεργειακή κρίση – δημογραφικό. 2. Εξωτερική πολιτική: εθνικά θέματα – η σχέση με την Τουρκία – μεταναστευτικό. 3. Η θέση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο πολιτικό σκηνικό: πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – το μέλλον της παράταξης – η ελληνική και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – γ επόμενη μέρα. 4. Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και θεσμοί. 5. Ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων εκτός θεματικού πλαισίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News