Βολόντιμιρ Ζελένσκι: «Η Ρωσία σκοπεύει να μας εξαλείψει»

Από την έναρξη της εισβολής έχουν σκοτωθεί κατά τις πρώτες έξι μέρες περίπου τους 6.000 Ρώσους στρατιώτες, δήλωσε ο Ζελένσκι, διαμηνύοντας ότι το Κρεμλίνο δεν θα μπορέσει να καταλάβει τη χώρα του με βόμβες και αεροπορικές επιδρομές.

Αναφερόμενος στην επίθεση της Ρωσίας στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, Μπάμπιν Γιαρ – τον τόπο σφαγής Εβραίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από γερμανικά στρατεύματα κατοχής και Ουκρανούς συνεργάτες του – ο Ζελένσκι είπε: «Αυτό το χτύπημα αποδεικνύει ότι για πολλούς ανθρώπους στη Ρωσία το Κίεβό μας είναι απολύτως ξένο». «Δεν γνωρίζουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά έχουν εντολές να σβήσουν την ιστορία μας, να σβήσουν τη χώρα μας, να μας διαγράψουν όλους», πρόσθεσε.

Tην ίδια ώρα, λυσσαλέες μάχες διεξάγονται στο Χάρκοβο της Ουκρανίας από τα χαράματα ανάμεσα στους Ουκρανούς αμυνόμενους και Ρώσους αλεξιπτωτιστές. Στις μάχες συμμετέχουν και αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας με σκοπό τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης, Όλεγκ Συνεγκούμποφ.

«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο (…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», ανέφερε η ίδια πηγή. Οι ουκρανικές Αρχές είπαν ότι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν το κέντρο του Χαρκόβου, περιλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και κεντρικού κτιρίου της αστυνομίας, όπως φαίνεται και από το βίντεο που ανήρτησε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Αντόν Γκερασένκο.

 ΠΗΓΗ: iefimerida

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News