ΑΕΚ Β’: Ο παίκτης-αποκάλυψη, οι προσδοκίες που ξεπεράστηκαν και τα ερωτηματικά για το μέλλον

Αποτελεί πραγματικότητα, ότι η ΑΕΚ υστερεί σημαντικά του ανταγωνισμού σε επίπεδο Ακαδημίας. Εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να ακολουθήσει τις επιτυχίες και την ανάδειξη παικτών, όπως συμβαίνει σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, η παρθενική παρουσία της ΑΕΚ Β’ στο πρωτάθλημα της Super League 2, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε από το μηδέν, πέρασε πολλές περιπέτειες από την πρώτη στιγμή, κατάφερε να αναδειχθεί στην υψηλότερη θέση βαθμολογικά από κάθε άλλη δεύτερη ομάδα.

 

Ηλίας Ατματσίδης, η «ψυχή» της ΑΕΚ Β’

Αναμφίβολα, είναι μια επιτυχία που πιστώνεται στην εξαιρετική δουλειά όσων συνετέλεσαν αυτό το τμήμα. Πρώτος και σημαντικότερος ο Ηλίας Ατματσίδης, που ήταν η «ψυχή» της ομάδας και εκείνος που όρισε τους κανόνες λειτουργίας και μετετράπη σε ασπίδα της ομάδας σε όλη τη διάρκεια. Η εξαιρετική δουλειά των Σωκράτη Οφρυδόπουλου και Νίκου Παναγιωτάρα, πάντα με τη συνεργασία του Μιχάλη Παυλή, που κράτησαν ψηλά τον πήχη.

Η ΑΕΚ Β’ κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τον πήχη των απαιτήσεων της ομάδας, τόσο έντονα μάλιστα, που πολλοί αναζητούν το μυστικό της επιτυχίας. Αυτό μπορεί να βρει κάποιος στη σκληρή δουλειά και στην πίστη στις αρχές της ΑΕΚ. Βέβαια, το μέλλον είναι γεμάτο ερωτηματικά, καθώς αρκετοί εκ των πρωταγωνιστών βρίσκονται σε ηλικιακό όριο, ενώ την επόμενη σεζόν θα μπει ξανά σε ισχύ η Κ19 της Ενωσης. Ο απολογισμός της ΑΕΚ Β’ οδηγεί στα εξής συμπεράσματα:

Ποιοι ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ Β’ που εντυπωσίασαν περισσότερο στο πρωτάθλημα της Super League 2; 

Αναμφίβολα, πρώτος και σημαντικότερος όλων ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ. Αν και στο ξεκίνημα της σεζόν βρισκόταν πίσω στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με την Καλαμάτα και έδειξε πως μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, όπως απέδειξε παίζοντας και με την πρώτη ομάδα.

Πέραν αυτού, ο κεντρικός αμυντικός Κορνέζος, οι Μουστακόπουλος και Μπάμπης που συνέθεσαν το δίδυμο των χαφ που στήριξε πολλά η ΑΕΚ και βέβαια ο Γιούσης, που αναδείχθηκε πρώτος σε γκολ και ασίστ. 

Ποιοι παίκτες της ΑΕΚ Β’ δεν έπεισαν ότι είναι έτοιμοι να προαχθούν ακόμη στην πρώτη ομάδα; 

Με δεδομένη την αδυναμία της ΑΕΚ να βρει δίκτυο συνεργασίας με ομάδες που θα απορροφούσαν παίκτες της ώστε να δείξουν αν και τι αξίζουν, η ΑΕΚ Β’ θεωρήθηκε ως μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιους που βρίσκονταν ήδη στο κατώφλι της πρώτης ομάδας. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν θετικά για τον Ζίγκα Λάτσι, που εξ αρχής δεν ήταν ενθουσιώδης με τη συμμετοχή στην κατηγορία, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και είχε τάσεις φυγής. Ο Μιτάι έπαιξε, αλλά πολλές φορές σε ρόλους άλλους από αριστερό μπακ. Απογοήτευση ήταν οι δύο επιθετικοί, Κοσίδης και Ιατρούδης, που κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Ποιος ήταν ο MVP της ομάδας στο πρωτάθλημα; 

Μπορεί ο Χατζηεμμανουήλ να υπήρξε αποκάλυψη, αλλά ο παίκτης που πραγματικά εντυπωσίασε ήταν ο Γιούσης. Τέσσερα χρόνια μετά το ξεπέταγμα του σε εκείνο το κυπελλικό ματς της ΑΕΚ με την Καλλιθέα, ο νεαρός επιθετικός έκανε εντυπωσιακή σεζόν με γκολ, ασίστ και ηγετική συμπεριφορά.

Το πρόβλημα είναι πως έφτασε στο ηλικιακό όριο και προβληματίζει το πώς θα αξιοποιηθεί από την ΑΕΚ για το μέλλον, είτε στην πρώτη ομάδα, είτε με παραχώρηση.

Πως θα αξιοποιήσει ο Ματίας Αλμέιδα την παρθενική παρουσία της β’ ομάδας στη Super League 2 ενόψει του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν; 

Η ΑΕΚ Β’ εντυπωσίασε στην παρθενική παρουσία της, αλλά δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να κρατήσει για το μέλλον. Βλέπετε, πολλοί από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο και η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα τους κρατήσει για την πρώτη ομάδα ή θα τους αφήσει ελεύθερους. Αναμφίβολα, εκείνο που σίγουρα θα αποτελεί βάση για το μέλλον, είναι η είσοδος της ομάδας στο «Σεραφείδειο», μια μοντέρνα έδρα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News