ΠΑΟΚ Preseason: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όρισε τους φετινούς στόχους εκεί που έπρεπε να είχαν μπει πέρυσι

ΠΑΟΚ PRESEASON: Η ομιλία του Ραζβάν Λουτσέσκου στους ποδοσφαιριστές οριοθέτησε τον πήχη της φετινής σεζόν

Πέρυσι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου οριοθέτησε στους στόχους του ΠΑΟΚ στην παρουσίασή του από τη διοίκηση με αφορμή την επαναπρόσληψή του. Φέτος το έκανε στο φυσικό του περιβάλλον, στο γήπεδο, απευθυνόμενους όχι στους δημοσιογράφους αλλά στους ποδοσφαιριστές.

Η συζήτηση για την περσινή του δήλωση – οριοθέτηση στόχων κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βάζει ένα τέλος στη συνέντευξη που παραχώρησε και προβλήθηκε στις 30 Ιουνίου. Ίσως το κομμάτι που αφορούσε τη συγκεκριμένη δήλωση αγνοήθηκε από αρκετούς, και ιδιαίτερα από εκείνους που προτίμησαν εκ νέου να ασχοληθούν με τα όσα είπε για τα γεγονότα του 2018. Λογικό διότι όπως λέει και ο Λεξ «μεταξύ μας δεν νικιέται η αλήθεια». Φέτος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε και πάλι μια δήλωση τακτικής.

Η εξήγηση του Λουτσέσκου για την περσινή δήλωση

Μιλώντας για τη δήλωση που έκανε τον Μάιο του 2021, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είπε: «Όταν έκανα την πρώτη δήλωση ότι θα κερδίσουμε το Πρωτάθλημα ήταν από μέρους μου μία προσπάθεια να προκαλέσω μία αντίδραση. Ήξερα τι συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια, μίλησα με ανθρώπους κοντά στο κλαμπ, με φιλάθλους, με παίκτες και όλοι μου περνούσαν το μήνυμα ότι ήταν δύο άσχημα χρόνια, χάνοντας την εμπιστοσύνη, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν καν να παλέψουν με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι. Με αυτή την δήλωση προσπάθησα να προκαλέσω τους παίκτες να παλέψουνε κόντρα στα όρια τους».

Η φετινή «δήλωση»

Στην προπόνηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας (4/7), ο Ραζβάν Λουτσέσκου απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές του, σημείωσε: «Θέλουμε να είμαστε μίνιμουμ στη δυάδα και να φτάσουμε στην Ευρώπη εκεί που πήγαμε πέρσι». Ο Ρουμάνος τεχνικός βάζει τον πήχη στα δεδομένα της περσινής σεζόν, γνωρίζοντας πως έχει στα χέρια του ένα ρόστερ που αλλάζει και διαμορφώνεται στα δικά του «θέλω» σχεδόν από την αρχή. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η πρώτη «δημόσια» τοποθέτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τη σημασία της καθώς προέρχεται από μια ομιλία στους ποδοσφαιριστές. Όλα αυτά, στο διάστημα της προετοιμασίας, με τον ίδιο να βρίσκεται στη διαδικασία της διαμόρφωσης της ενδεκάδας, με την πλειοψηφία των θέσεων να είναι ανοικτές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News