ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο «φωνάζει» - «Δώστε με ή πληρώστε με»

ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που, από ξένο σώμα, έφτασε να πάρει μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, θα είναι το βαρόμετρο της επόμενης κίνησης του Δικεφάλου του Βορρά

Η αγωνιστική εικόνα του Ντόουγκλας Αουγκούστο από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασία επί Ελληνικού εδάφους μέχρι και τα πρώτα φιλικά, είναι αυτή ενός ποδοσφαιριστή αποφασισμένου να πάρει ένα μεγάλο συμβόλαιο. Και το ερωτηματικό είναι το από ποιον θα το πάρει…

Ο Βραζιλιάνος μπαίνει στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Στα τρία πρώτα, τα σκαμπανεβάσματα ήταν διαδοχικά, και οι φορές που ήταν του ύψους είναι σαφώς λιγότερες από αυτές που ήταν του βάθους. Το τελευταίο διάστημα, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι σα να παίζει «για την πάρτι του» αλλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ξεχωρίζει βοηθώντας το σύνολο

Για να εξηγήσουμε τι εννοούμε. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήταν μπαίνουν στην εποχή που θα διαπραγματευτούν το μέλλον τον, ανεβάζουν στροφές και βάζουν τα δυνατά τους. Κάποιοι το κάνουν με τέτοιο τρόπο που δείχνουν να παίζουν για τον εαυτό τους σε βαθμό που γυρίζει μπούμερανγκ. Ο Αουγκούστο έχει ξεχωρίσει με την αγωνιστική του εικόνα, όχι μόνο στα φιλικά αλλά και στις προπονήσεις και το κάνει με τρόπο που βοηθάει το σύνολο. Αγωνίζεται άλλωστε σε μια θέση που αν δεν συνεργαστεί, μεγάλος μέρος της δουλειάς του θα πάει στράφι. Δεν είναι φορ να αρχίζει να τελειώνει όποια φάση η μπάλα έρχεται στα πόδια του, ούτε εξτρέμ ή δεκάρι να αρχίσει τις ντρίμπλες και τις επελάσεις.

Θα κρίνει την επόμενη μεταγραφή

Είναι δεδομένο και ξεκάθαρο. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχει μπει σε φάση «δώστε με ή πληρώστε με». Και αυτή είναι μια διαφορετική φάση από αυτή που βρισκόταν πριν από λίγο διάστημα. Ο Βραζιλιάνος, στις αρχές του 2022, δεν συζητούσε καν το «πληρώστε με», το να συζητήσει δηλαδή πιθανή επέκταση συμβολαίου, με βελτιωμένους οικονομικούς όρους. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βρει έναν πρώτο δίαυλο επικοινωνίας. Μέχρι την ανανέωση υπάρχει δρόμος. Και αυτό διότι και ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει τη δική του οριστική απόφαση. Αν, για παράδειγμα, ο Αουγκούστο φέρει μια ικανοποιητική πρόταση και ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον αντικαταστάτη του, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να τον βάλει στο κλαμπ των παικτών με τις μεγαλύτερες απολαβές, τότε όλα αλλάζουν. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News