ΑΕΚ: Από το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στα... σκυλιά του πολέμου!

Sportday.gr

Η ΑΕΚ αλλάζει όχι μόνο σε παίκτες αλλά και σε νοοτροπία την ανασταλτική της λειτουργία με την προσθήκη των πολύ aggressive Βίντα και Μουκουντί

Αυτό που η ΑΕΚ είχε βάλει από την αρχή στον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν, ήταν να “ξηλώσει” ολόκληρη και την μεσαία και την αμυντική γραμμή και να τις ξαναφτιάξει από την αρχή. Ξεκίνησε τις μεταγραφές παίρνοντας τρεις καινούργιους χαφ και συνέχισε αποκτώντας δυο καινούργιους στόπερ. Μάλιστα στην περίπτωση του κέντρου της άμυνας, μαζί με τα πρόσωπα, η ΑΕΚ αλλάζει και την αγωνιστική της νοοτροπία.

Μετά τον Ντομαγκόι Βίντα, ο δεύτερος στόπερ που ήρθε για να πάρει θέση βασικού, είναι ο Αρόλντ Μουκουντί. Τα βασικά αγωνιστικά χαρακτηριστικό του Καμερουνέζου διεθνή κεντρικού αμυντικού, είναι η δύναμη και το aggressive παιχνίδι. Δυναμικός κεντρικός αμυντικός, ακόμα και με σκληράδα στο παιχνίδι του, χωρίς πάντως να “μαζεύει” κάρτες. Όλα αυτά είναι αγωνιστικά στοιχεία, που χαρακτηρίζουν και το παιχνίδι του Βίντα.

Δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Αλμέιδα έχει κάνει τις συγκεκριμένες επιλογές, για τους δυο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς που ήθελε. Προφανώς ο Αργεντινός τεχνικός αυτό που εντόπισε, μεταξύ πολλών άλλων, στις περυσινές αγωνιστικές παθογένειες της ΑΕΚ, ήταν την έλλειψη του aggressive στοιχείου από την ανασταλτική λειτουργία. Και ήταν μέσα στις πρώτες του προτεραιότητες, αυτό το έλλειμμα να το καλύψει.

Δεδομένη η… σκληράδα, ζητούμενο η λειτουργικότητα

Με τον Βίντα και τον Μουκουντί, είναι δεδομένο πως η άμυνα της ΑΕΚ θα είναι πολύ μακριά από το soft παιχνίδι που είχε πέρυσι. Εξ ου και έγιναν οι συγκεκριμένες επιλογές κεντρικών αμυντικών. Το ερώτημα πλέον που υπάρχει και θα το απαντήσει το… γήπεδο, είναι το πως έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα να λειτουργήσει το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, με τους στόπερ με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αν δηλαδή ο Αργεντινός τεχνικός διατηρήσει την τριάδα, ποιός θα είναι αυτός που θα την συμπληρώσει μαζί με τον Βίντα και τον Μουκουντί. Αλλά και ποιός θα πάρει τον ρόλο του λίμπερο. Ο Μουκουντί, για παράδειγμα, έχει παίξει στη Σεντ Ετιέν και λίμπερο στην τριάδα και αριστερός στόπερ. Ενώ αντίθετα ο Βίντα, δύσκολα μπορεί να έχει τον ρόλο του λιμπερο. Από την άλλη μεριά, αν επιλέξει κάποια στιγμή ο Αλμέιδα το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, το ζητούμενο είναι πως θα λειτουργήσει συνολικά το παιχνίδι της ομάδας, με δυο φουλ aggressive στόπερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News