ΕΠΟ: Νέο «πραξικόπημα» Μπαλτάκου και «έκρηξη» Μαρινάκη - «Έχεις κάνει την ΕΠΟ... ΑΕΚάκι!»

Ο Τάκης Μπαλτάκος συνεχίζει να αδιαφορεί πλήρως ακόμη και για τις εντολές της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ και… προχώρησε στην εκλογή Φιλιππούση στη θέση του CEO της ΕΠΟ – Οργή Μαρινάκη και προάγγελος… σκληρού ροκ στις διεθνείς ομοσπονδίες!

Όχι ότι υπήρχε καμία αμφιβολία! Ο Τάκης Μπαλτάκος πιστοποίησε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε… διατεταγμένη υπηρεσία στην προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ και αδιαφορώντας πλήρως για τις ρητές και σαφείς οδηγίες της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ για διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη θέση του CEO της Ομοσπονδίας, προχώρησε ουσιαστικά στον απ’ ευθείας διορισμό του Ιάκωβου Φιλιππούση για το συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε αναβάλλει το «πραξικόπημα» της Τρίτης μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πέμπτης, όχι μόνο δεν παρουσίασε κάποια απάντηση από τους δύο διεθνείς Οργανισμούς, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποίησε ως… δεκανίκι τη γνωμοδότηση της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Σμμόρφωσης, κας Μπιτζούνη.

Ποια ήταν η αιτιολογία της μη διεξαγωγής διεθνούς διαγωνισμού; Κάθεστε; «Αν ο CEO της Ομοσπονδίας είναι ξένος, τότε δεν θα μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν στην Ομοσπονδία»! Κι όμως, αυτό ειπώθηκε!

Ποια ήταν η θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη για όλα αυτά; «Απαξιώ να συνεχίσω την κουβέντα με αυτές τις γελοιότητες. Φέρατε και την κα Μπιτζούνη και την εκθέσατε να λέει αυτά τα πράγματα! Το ποδόσφαιρο είναι διεθνές σπορ και είναι ντροπή για όλους σας να ακούγονται όλα αυτά. Έχετε κάνει την ΕΠΟ Αεκάκι!»…

Πλέον, όπως γίνεται αντιληπτό, το λόγο για την «φωτογραφική» εκλογή Φιλιππούση και τις μεθοδεύσεις του Τάκη Μπαλτάκου θα τον έχουν οι διεθνείς Ομοσπονδίες που θα κληθούν να αποφανθούν για το κατά πόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ λειτουργεί αυτοβούλως ή με τις δικές τους ευλογίες. Γιατί όσο ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ παραμένουν παραμένουν σιωπηρές, τόσο οι ίδιες όσο και η ελληνική κυβέρνηση κρίνονται συνυπεύθυνες για την άλωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Άλλωστε η εκλογή του CEO μέσω διεθνή διαγωνισμού δεν ήταν κάποιο… μυστικό του κράτους. Ήταν μια διαδικασία που επέλεξαν και επιβάλλουν η ίδια η ΟΥΕΦΑ με τη ΦΙΦΑ και ένα μέλος τους (η ΕΠΟ) επιλέγει να τις γράψει αμφότερες… εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Για όσα ακόμη τραγελαφικά ζήσαμε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν χρειάζεται να γίνει η παραμικρή αναφορά. Τσάμπα θα σπαταλήσουμε το χρόνο σας…

Φτάσαμε στο σημείο η κα Μπιτζούνη να γνωμοδοτεί υπέρ της καταλληλόλητας του  Ιάκωβου Φιλιππούση, φτάσαμε στο σημείο να ακούγονται στη συνεδρίαση ακόμη και… κατάρες για τους «κακούς Ευρωπαίους» και την «κακιά Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ ακόμη και άνθρωποι που δημόσια κατηγορούσαν τον Φιλιππούση για «ανικανότητα» ξαφνικά… του έπλεκαν το εγκώμιο.

Ένα κακοστημένο θέατρο σκιών που μόνο η ΟΥΕΦΑ, η ΦΙΦΑ και η ελληνική κυβέρνηση μπορούν να δώσουν τέλος. Αν το θέλουν, βεβαίως…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News