Λευτέρης Αυγενάκης: «"Υγιείς" παράγοντες σωματείων, κατάλαβαν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

eurokinissi

Ευθείες βολές από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. για την απόφαση Μπαλτάκου να βάλει λουκέτο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Έξω φρενών έγινε με την απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκος να αποφασίσει για αναβολή των ερασιτεχνικών αθλημάτων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Αποφάσισαν αναστολή πρωταθλημάτων στην ΕΠΟ. Γονείς, αθλητές, “υγιείς” παράγοντες σωματείων, κατάλαβαν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εμείς συνεχίζουμε, με σεβασμό στα 6.300 νόμιμα σωματεία, που στηρίζουν το νοικοκύρεμα & την τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα», έγραψε ο Υφυπουργός στο Twitter.

Νωρίτερα ο κ. Αυγενάκης είχε καταθέσει τροπολογία «βοήθειας» των σωματείων για το μητρώο. Η προθεσμιών για την υποβολή των αιτήσεων λήγει απόψε (30/9).

Τι αναφέρει η τροπολογία

· Όλα τα σωματεία που ολοκλήρωσαν την υποβολή αίτησης στο Μητρώο και κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα) να έχουν το δικαίωμα χρήσης των Δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων.

Στο χώρο του ποδοσφαίρο 1.907 σωματεία είναι πλήρως εγγεγραμμένα και νόμιμα, 309 σωματεία –επιπλέον- ολοκλήρωσαν και κατέθεσαν τις αιτήσεις τους, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης των δικαιολογητικών τους ή χρειάζεται να τις διορθώσουν (με περιθώριο έως και τις 30/11) και 71 σωματεία επεξεργάζονται ακόμα τις αιτήσεις τους.

Συνολικά, 2.287 ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν προσέλθει στο Μητρώο από τα συνολικά 2.585 ενεργά, ήτοι το 88,5% της δύναμης που επισήμως έχουν δηλώσει οι 54 ΕΠΣ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News