Ολυμπιακός: Η... ζωή μετά το Κόπα Άφρικα δεν είναι ίδια

Σισέ Αγκιμπού Καμαρά
eurokinissi

Ο Ολυμπιακός έχασε για περίπου ένα μήνα σωματικά τους Αφρικανούς του και για πολύ περισσότερο πνευματικά μετά τη συμμετοχή τους στο Κόπα Άφρικα.

Τον προηγούμενο χειμώνα ο Ολυμπιακός είχε στερηθεί των υπηρεσιών πέντε Αφρικανών διεθνών του λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, του Κόπα Άφρικα όπως αλλιώς αποκαλείται. Πέρα από τους Πιερ Κούντε, Χένρι Ονιεκουρού και Γκάρι Ροντρίγκες, για να λάβουν μέρος στο τουρνουά είχαν φύγει δύο από τους καλύτερους παίκτες του στο πρώτο μισό της προηγούμενης σεζόν. Ο λόγος για τους Παπέ Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά.

Τυχαίο ή όχι και ο Σενεγαλέζος στόπερ και ο μεσοεπιθετικός από τη Γουϊνέα όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα εμφανίστηκαν τελείως διαφορετικοί. Έχοντας χάσει τη φυσική κατάσταση που είχαν στον Ολυμπιακό (σ.σ.: ως γνωστόν στις εθνικές συνήθως οι προπονήσεις δεν έχουν ένταση και γίνεται συντήρηση) και, κυρίως, έχοντας χάσει τη συγκέντρωσή τους. Κι αν από τον πιο άπειρο Αγκιμπού το περίμενε κανείς αφού η περυσινή σεζόν ήταν η πρώτη σημαντική του, από τον πιο έμπειρο Σισέ υπάρχουν απαιτήσεις.

Και από πέρυσι, μετά το Κόπα Άφρικα το οποίο κατέκτησε μάλιστα με τη Σενεγάλη και συμμετείχε στους πανηγυρισμούς κάποιων ημερών με συνέπεια να καθυστερήσει να γυρίσει στην Ελλάδα, υπάρχουν μόνο αγωνιστικές εκλάμψεις του Σισέ ο οποίος θυμίζει τον επιπόλαιο παίκτη τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να στείλει δανεικό στη Σεντ Ετιέν ώστε να «καθαρίσει» (κάτι που έγινε) το μυαλό του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News