Παναθηναϊκός: Η μίνιμουμ χωρητικότητα του νέου γηπέδου και πότε ανοίγουν οι προσφορές

Eurokinissi

Το sportday.gr παρουσιάζει τις πιο κρίσιμες λεπτομέρειες για τον δημόσιο διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Αθηναίων για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Το στοίχημα με την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης και της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, κερδίζονται. Αυτό είναι σαφές και το εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, στο χώρο που το 2026 θα ανεγερθεί η ποδοσφαιρική αρένα.

Ωστόσο, το στοίχημα δεν έχει κερδηθεί πλήρως. Κερδίζεται και έχει τις προϋποθέσεις να κερδηθεί. Για το κερδισμένο «happy end», πρέπει ο Δήμος Αθηναίων να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που έχει να επιλύσει.

Ασφαλώς, το πιο σημαντικό είναι διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή της κατασκευαστικής που θα κατασκευάσει το γήπεδο. Ο οποίος άρχισε τυπικά το πρωί της Δευτέρας, με τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Πλέον, οι εταιρίες ή τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν το γήπεδο, έχουν περιθώριο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου στις 10π.μ., για να καταθέσουν τις προσφορές τους σε κλειστούς φακέλους.

Η αποσφράγιση των φακέλων από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί τρεις μέρες αργότερα, στις 16 Δεκεμβρίου στις 10π.μ. Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες για τη διασφάλιση της διαφάνειας.

Κατόπιν, θα επιλεγεί η πιο συμφέρουσα προσφορά, που διασφαλίζει την υλοποίηση του έργου και το μέγιστο όφελος για το Δημόδιο. Ο ανάδοχος θα είναι υποχρεωμένος να παραδώσει την εγκατάσταση έτοιμη προς λειτουργία, 36 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον Δήμο της Αθήνας!

Ο Δήμος για να εξασφαλίσει ότι στον διαγωνισμό θα πάρουν μέρος οι μεγάλες κατασκευαστικές της χώρας, έθεσε ως προϋπόθεση την παροχή εγγυητικής επιστολής σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ (1.935.483 το ακριβές). Ποσό που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι περισσότερες εταιρίες στον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός προβλέπει ότι η χωρητικότητα κατ’ ελάχιστον, θα είναι 38.500 θέσεις. Μία πληροφορία που διαψεύδει το σενάριο των 38.022 θέσεων που είχε κυκλοφορήσει προ ημερών…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News