ΑΕΚ Μεταγραφές: Ψάχνει και άλλους... Φερνάντες στην αγορά της Super League;

EUROKINISSI

Θα δούμε την ΑΕΚ να κινείται για την απόκτηση κι άλλου ποδοσφαιριστή από την εγχώρια μεταγραφική αγορά μετά την απόκτηση του Πάουλο Φερνάντες από τον Βόλο;

O Πάουλο Φερνάντες είναι η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ για τον χειμώνα. Γνωστό εδώ και μήνες. Το καλό για την «Ενωση» είναι ότι θα ενσωματωθεί άμεσα. Αυτό είναι θετικό για την ομάδα του Αλμεϊδα ότι θα είναι πραγματικά έτοιμος και μέλος της για να παίξει δίχως αναμονές από την πρώτη του χρόνου. Και μετά τον Φερνάντες, τι; Θα κάνει άλλη μεταγραφή η ΑΕΚ; Ναι. Ετσι λέει το πλάνο.

Υπάρχει άλλος «Φερνάντες» για να πάρει η ΑΕΚ από τη Σούπερ Λίγκα; Η αλήθεια είναι πως όχι. Η ΑΕΚ ψάχνει παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τέτοιοι, που να μπορούν να αποκτηθούν, από την ελληνική αγορά δεν υπάρχουν. Οσο κι αν ψάχνεις δεν προκύπτουν αντίστοιχες του Φερνάντες περιπτώσεις.

Κι αν υπάρχουν αυτές είναι σε ομάδες που αποτελούν άμεσο ανταγωνιστή και φυσικά δεν πρόκειται ούτε καν να γίνει συζήτηση. Αντιληπτό και κατανοητό. Η έρευνα αγοράς θα οδηγούσε την ΑΕΚ σε κίνηση απόκτησης παίκτη που να είναι επένδυση για το μέλλον. Ενας νεαρός που θα να μπορεί στην πορεία του χρόνου να δέσει και από ελπίδα να γίνει βασικός. Υπάρχει τέτοιος; Η εθνική έχει τέτοιους παίκτες; Δύσκολο να το πεις.

Πόσοι ακόμη Φερνάντες υπάρχουν στα γήπεδα της Super League;

Στην ΑΕΚ δουλεύουν παράλληλα και τη δεύτερη ομάδα. Η ΑΕΚ Β’ θέλει να ανεβάσει στην πρώτη παίκτες που αποκτούν ήδη εμπειρίες στο σκληρό πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής. Είναι συνολικά θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου το ταλέντο και η δουλειά. Τα νέα αστέρια που θα στελεχώσουν τις ομάδες την επόμενη μέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένοι ξεπερνούν σε αριθμό τους Ελληνες στη μεγάλη κατηγορία.

Η ΑΕΚ είδε κάτι καλό και πήρε άμεσα τον Φερνάντες από τον Βόλο. Παίκτης που δεν είναι άγνωστος. Δεν ήρθε απευθείας από τη Β’ Ισπανίας και την άσημη Καστεγιόν. Η ΑΕΚ τον είδε στην Ελλάδα να αποδίδει εξαιρετικά. Ξέρει από ελληνικά γήπεδα και ο κόσμος δεν έχει καμία αμφιβολία. Εχει προσαρμοστεί στη χώρα μας και θα είναι πιο εύκολο στον Αλμεϊδα να τον κάνει γρήγορα μέλος του συνόλου. Αλλοι στα μέρη μας δεν υπάρχουν.

Παίκτες που να είναι καλύτεροι από αυτούς που ήδη έχει η ΑΕΚ και να της κάνουν τη διαφορά. Η λογική της «Ενωσης» δεν είναι να πάρει παίκτες απλά για να πάρει. Κάθε κίνηση είναι για ποιοτική ενίσχυση. Για αναβάθμιση του ρόστερ. Όχι για να γεμίσει, αλλά για να ανέβει επίπεδο όπου προπονητής και διοίκηση πιστεύουν ότι υπάρχει κενό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News