Μουντιάλ 2022: Πώς και γιατί ο Μέσι κρατά «μαϊμού» τρόπαιο - Απίστευτο κι όμως αληθινό

EUROKINISSI

Ποιοι κατασκεύασαν το αντίγραφο του τροπαίου του Μουντιάλ 2022, γιατί ο Μέσι δεν το κατάλαβε, ποιος παίκτη το αντιλήφθηκε και… γελά ακόμα. Μια απίθανη, αλλά πραγματική ιστορία.

Ένα τρόπαιο απομίμηση του πραγματικού Ζιλ Ριμέ είναι αυτό που κρατά ο Λιονέλ Μέσι σε μια ιστορική στιγμή και εξ ίσου ιστορική φωτογραφία. Χωρίς μάλιστα να το γνωρίζει. Είναι η φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Λιονέλ Μέσι να κρατά το τρόπαιο με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό. Αυτή η ιστορική φωτογραφία με το ρεκόρ likes στην ιστορία του Instagram (74,4 εκατομμύρια) βγήκε με ένα «μαϊμού» τρόπαιο. Δεν είναι δηλαδή αυτό που η ανθρωπότητα είδε νωρίτερα να απονέμει ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το τρόπαιο του Μέσι κατασκεύασαν δύο οπαδοί της Αργεντινής, η Πάολα και ο Μανουέλ και στη διάρκεια των πανηγυρισμών το έδωσαν σε παίκτες. Χέριε σε χέρι… ξέπεσε -κατά τον «μαχαίρι» του Καβαδία- και στα χέρια του Μέσι, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για ρέπλικα. Του το είπε στη συνέχεια ο Άνχελ Ντι Μαρία κάτι που αποτυπώθηκε σε φωτογραφία. Ο Ντι Μαρία γελά δείχνοντας στον Μέσι τι γράφει στην κάτω πλευρά το πραγματικό τρόπαιο.

Τι ακριβώς συνέβη περιέγραψαν η Πάολα και Μανουέλ στην Clarin: «Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, επικοινωνήσαμε με ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στην κατασκευή τροπαίων και τους πήρε έξι μήνες για να το φτιάξουν. Έχει το βάρος του πρωτοτύπου, είναι φτιαγμένο από ρητίνη και χαλαζία στο εσωτερικό και είναι βαμμένο με χρυσό χρώμα. Υπάρχουν λεπτομέρειες, σημάδια και ανάγλυφα που δεν μοιάζουν, αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη»

Οι δύο φίλοι της Αργεντινής ήθελαν αρχικά να υπογράψουν οι παίκτες στη ρέπλικα που είχαν: «Η ιδέα ήταν να το υπογράψουν οι παίκτες, αλλά τελικά το Κύπελλο μπήκε τρεις φορές στον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά, το πήρε ένας συγγενής του Παρέδες. Τη δεύτερη φορά μας το ζήτησαν και ήταν 45 λεπτά, πήγαινε από παίκτη σε παίκτη, από μέλος της οικογένειας σε μέλος της οικογένειας και έβγαζαν φωτογραφίες. Περάσαμε καλά, αλλά το θέλαμε πίσω. Εκεί φώναξα σε μερικούς παίκτες “αν δείτε το κύπελλο που έχει ο Παρέδες, είναι δικό μας” και στο τέλος το έφερε ο Λαουτάρο Μαρτίνες και το υπέγραψε κι αυτός».

Το ζευγάρι διαπίστωσε από τις φωτογραφίες ότι ο Μέσι κρατά το δικό τους τρόπαιο: «Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε τις φωτογραφίες, συνειδητοποιήσαμε ότι ο Λίο είχε σηκώσει το τρόπαιό μας. Είδαμε λεπτομέρειες, ειδικά στο κάτω μέρος, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι ήταν όντως δικό μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News