ΕΠΟ: Ομοσπονδία-ανέκδοτο, θυμήθηκε να δώσει διευκρινίσεις με... 24 ώρες καθυστέρηση!

Οι τραγελαφικές καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται με την ΕΠΟ να προχωρά σε διευκρινίσεις για τη συνάντηση Μαρινάκη – Μπαλτάκου και να… ξεκεθαρίζει ότι οποιαδήποτε συμμετοχή τρίτου φορέα στην επιλογή διαιτητών, είναι εκτός κανονισμών UEFA και FIFA!

Άλλο ένα κεφάλαιο στη φαρσοκωμωδία που λέγεται «Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία» ήρθε να προστεθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Μια ολόκληρη μέρα μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, στο Πάρκο Γουδή… θυμήθηκαν να εκδώσουν διευκρινήσεις για την αρχική συμφωνία για χορήγηση βοήθειας από την πλευρά της Λίγκας για την έλευση elite διαιτητών για την ομαλή συνέχιση της διαδικασίας των play offs.

Πρόκειται για μια ανακοίνωση που γεννά εξ ορισμού αρκετά ερωτηματικά για τους λόγους που εκδόθηκε, αλλά και για τις πιέσεις που ασκήθηκαν για να εκδοθεί.

Κι αυτό γιατί, ούτε λίγο, ούτε πολύ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας) σύμφωνα με την οποία η ΕΠΟ και η Super League είχαν αποφασίσει από κοινού να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Γιατί την Τρίτη η ΕΠΟ… θυμήθηκε ξαφνικά να μας ενημερώσει ότι «είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα».

Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά από τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη σε βάρος του Τάκη Μπαλτάκου, του Στιβ Μπένετ και τις αναφορές του σε απειλές σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News