Ματίας Αλμέιδα: «Θέλουμε το πρωτάθλημα - Η αλλαγή της νοοτροπίας πρέπει να είναι γενική»

eurokinissi

Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε στην κάμερα της Nova ότι στη διακοπή του πρωταθλήματος έκανε μαθήματα… ιστορίας και υπογράμμισε ότι όποιος νιώθει πίεση στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι στο άθλημα.

Για την πίεση στο ποδόσφαιρο, το στόχο της ΑΕΚ, το ματς με τον ΠΑΟΚ και για το τι έκανε στη διακοπή του πρωταθλήματος μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα στο συνδρομητικό κανάλι, Nova.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

Για την πίεση:

«Την λέξη πίεση μπορώ να την καταλάβω. Προέχομαι από ένα μέρος που δέχεται πολύ πίεση, διότι δεν μπορούν να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Όποιος νιώθει πίεση στο ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να είναι στο άθλημα».

Για το τι έκανε στη διακοπή:

«Το τελευταίο διάστημα είχα λίγο χρόνο και διάβασα αρκετά την ιστορία των ομάδων στην Ελλάδα, είδα πως η ΑΕΚ τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάρει λίγες φορές το πρωτάθλημα».

Για το στόχο της ΑΕΚ και τη νοοτροπία της ομάδας: 

«Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Προσωπικά δεν σκέφτομαι με την πίεση. Είμαστε δεύτεροι, όποιος θέλει να δει κάτι άλλο είναι ΟΚ, αλλά έχει να κάνει με στρατηγική. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και ξέρω πως η αλλαγή της νοοτροπίας θα πρέπει να είναι γενική. Χάσαμε ένα παιχνίδι, φέραμε ισοπαλία σ’ ένα άλλο. Θα υπάρξουν και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Η φετινή σεζόν θα παιχθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, του τελευταίου παιχνιδιού».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Έχουμε παρόμοιο στιλ παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και μου αρέσει το σύστημα που παίζει. Αξιολογώ το πώς καταθέτουν την ψυχή τους οι ποδοσφαιριστές του. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας πώς θα πρέπει να παίξουμε για να το πετύχουμε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News