Παναθηναϊκός: Οι 4 λόγοι που έφεραν τον Γιάννη Παπαδημητρίου

Το γεγονός ότι ο Παπαδημητρίου ήταν μέχρι πριν από 12 μήνες στέλεχος του οργανογράμματος της ΑΕΚ και γνωρίζει άριστα το πώς λειτουργεί συνολικά ένας βασικός ανταγωνιστής των «πρασίνων», δεν είναι αμελητέο. Γράφει ο Κώστας Γουλής στη SportDay της Κυριακής (21/5)

Η χθεσινή είδηση της πρόσληψης του Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, ήρθε ως… ξαφνική εξέλιξη, όμως στο εσωτερικό του «τριφυλλιού» είναι ένα θέμα που συζητήθηκε εκτενώς τις προηγούμενες ημέρες και είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Κάτι που εν πολλοίς είχε «φωτογραφίσει» κι από τη χθεσινή της έκδοση η SportDay.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ετών που έχει τα ηνία του Παναθηναϊκού ο Γιοβάνοβιτς, το θέμα της συνολικής εσωτερικής λειτουργίας και του οργανογράμματος στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αποτέλεσε από καιρό εις καιρόν αντικείμενο ευρείας συζήτησης: για το αν έπρεπε ή όχι να υπάρχει τεχνικός διευθυντής.

Oλα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης το τελευταίο διάστημα εντός της ομάδας, με τον Σέρβο τεχνικό να συμφωνεί πως χρειαζόταν μία ενισχυτική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Και να την αποζητάει κι ο ίδιος, επί της ουσίας, προκειμένου να «αποφορτιστεί» και να υπάρξει καλύτερη λειτουργία στην καθημερινότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η δε πρόσληψη του Παπαδημητρίου που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, έγινε με βάση 4 συγκεκριμένα κριτήρια:

1. Είναι άνθρωπος που και στις προηγούμενες δουλειές του στην Ελλάδα (Ξάνθη και ΑΕΚ) συνεργάστηκε «αθόρυβα» και με χαμηλούς τόνους με τους προπονητές, δίνοντας προτεραιότητα στην επιτυχία της ομάδας κι όχι στην προσωπική του προβολή.

2. Διαθέτει την εμπειρία και την οργανωτικότητα που απαιτεί ο ρόλος του, για να υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα κι αποτελεσματικότητα σε σημεία που υπήρχε κενό στο οργανόγραμμα.

3. Είχε πολλές κι εύστοχες επιλογές σε παίκτες και προπονητές (Λουτσέσκου στην Ξάνθη, Αλμέιδα στην ΑΕΚ), ήταν αποτελεσματικός στις διαπραγματεύσεις του με στόχους κι έχει καλή γνώση της ελληνικής και ξένης αγοράς.

4. Eχει ένα προφίλ που ταιριάζει πολύ με τον τρόπο που λειτουργεί συνολικά ο σύλλογος. Γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός, ως κλαμπ κι ως ευθύνη, έχει εικόνα για την ομάδα και δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής, έχοντας ήδη πιάσει… δουλειά (όπως γνωστοποίησαν και οι «πράσινοι») πάνω στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, σε συνεργασία με τον Γιοβάνοβιτς και τη διοίκηση…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News