Ολυμπιακός: Ο Κορδόν πέρασε από κόσκινο την Ακαδημία - Το τετ α τετ με Ανιγκό και ο... Ρόδρι!

Η δουλειά που έγινε και φέτος στις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού έφερε σημαντικά αποτελέσματα. Το υλικό που υπάρχει παρουσιάζει ενδιαφέρον και ο Αντόνιο Κορδόν θέλει να το εξελίξει για νέους… Ρόδρι.

Ο Ολυμπιακός και ο Αντόνιο Κορδόν θέλουν το καλύτερο δυνατό για την πρώτη ομάδα, αλλά και για την Ακαδημία. Η δουλειά που έγινε και φέτος στις μικρές ομάδες έφερε μεγάλα αποτελέσματα. Το υλικό που υπάρχει παρουσιάζει ενδιαφέρον και ο Αντόνιο Κορδόν θέλει να το εξελίξει.

Με στόχο να μπορέσουν κάποιοι παίκτες να μπουν στον κορμό της πρώτης ομάδας. Είναι μια από τις προτεραιότητες του νέου τεχνικού διευθυντή. Και στις ομάδες που εργάστηκε στο παρελθόν το ίδιο έκανε.

Είναι ένα ακόμα από τα πολλά του προτερήματα. Η αξιοποίηση των παικτών της ακαδημίας είναι εκ των βασικών κανόνων της δουλειάς του. Στην συνάντηση που είχε με τον Ζοσέ Ανιγκό, πριν φύγει για την πατρίδα του, μίλησαν πολύ και για την Ακαδημία. Της οποίας ο Γάλλος είναι διευθυντής.

Ο 59χρονος Ισπανός ετοίμασε έναν μεγάλο φάκελο. Και μελετάει συνέχεια τα στοιχεία που έχει. Παράλληλα με τα θέματα, που τρέχει, της πρώτης ομάδας. Στη φιλοσοφία του είναι να λειτουργεί η ακαδημία όπως η πρώτη ομάδα.

Στα σχέδια του είναι να συναντηθεί και με όλους τους προπονητές των μικρών ομάδων. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ενημερωμένος σχεδόν για όλες τις ομάδες. Έτοιμος να κάνει και τις παρεμβάσεις του.

Ψάχνει για νέους Ρόδρι

Όσοι μίλησαν μαζί του είχαν να λένε για τα σχέδια που έχει για τις μικρές ομάδες. Για το πως θα τις αναπτύξει περισσότερο σε συνεργασίες και με όσους ασχολούνται στην ακαδημία. Μια από τις πολλές του ικανότητες είναι να βοηθάει ταλέντα να εξελίσσονται και να παίρνουν σημαντικό ρόλο στις πρώτες ομάδες.

Είναι πολλά τα παραδείγματα από το παρελθόν. Ένα από αυτά, που παραμένουν άγνωστα, έχει να κάνει με τον Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι. Τον οποίο εντόπισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τον έφερε στην ακαδημία της Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι του 2013. Μετά από 3 χρόνια ο Κορδόν μπορεί να αποχώρησε από την Βιγιαρεάλ, αλλά ο Ρόδρι έγινε βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News