Ολυμπιακός: Το ποσό... σοκ που στοίχιζε στη Μπιλμπάο ο Μαρθελίνιο!

Ο 57χρονος τεχνικός που είναι στη λίστα των Πειραιωτών πληρώνεται πάρα πολύ ακριβά για τις πολύτιμες ποδοσφαιρικές υπηρεσίες του.

Ο Μαρθελίνιο Γκαρθία Τοράλ, όπως είναι το πλήρες όνομα του έμπειρου και σπουδαίου Ισπανού κόουτς που έχει στη λίστα του ο Ολυμπιακός και συζητάει μαζί του ο Αντόνιο Κορδόν, δεν είναι μια τυχαία ή συνηθισμένη περίπτωση προπονητή.

Και το επιβεβαιώνει το βιογραφικό και η φιλοσοφία του. Και το πόσο τυχαίος ΔΕΝ είναι, φάνηκε και από το ποσό μαμούθ που φέρεται να του έδινε πέρυσι η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Λέμε φέρεται γιατί δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση αλλά ένα δημοσίευμα της (συνήθως) σοβαρής και έγκυρης κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας L’Equipe.

Σύμφωνα μ’ αυτό ο 57χρονος τεχνικός στοίχιζε στην ομάδα των Βάσκων 500.000 ευρώ μικτά το μήνα, άρα 6 εκατ.ευρώ το χρόνο! Απ’ αυτά και με βάση τη φορολογία στην Ισπανία για τους μόνιμους κατοίκους της χώρας και όχι τους ξένους, ένα ποσό μεταξύ 43-52% (σ.σ.: εξαρτάται από την περιφέρεια) ήταν ο φόρος! Άρα από τα 500 χιλιάρικα το μήνα τα μισά ή κάτι λιγότερο από τα μισά δεν κατέληγαν στην τσέπη του.

Ωστόσο και πάλι μιλάμε για μηνιάτικο που σημαίνει ότι του έμενε «καθαρό» ένα ποσό μεταξύ 240 και 285 χιλιάδων ευρώ τα οποία αν πολλαπλασιάσει κανείς με το 12 που είναι οι μήνες το χρόνο διαπιστώνει ότι οι «καθαρές» ετήσιες απολαβές του κυμαίνονταν από 2,8 έως 3,4 εκατ.ευρώ! Καθόλου άσχημα έτσι δεν είναι;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News