Γιώργος Χελάκης: Ο Παναθηναϊκός και ο χαφ που... θα την... πηγαίνει μπροστά

Ενδεχομένως η πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή να επιταχύνει τις διαδικασίες. Διαβάστε στην SportDay της Δευτέρας 29/5 που κυκλοφορεί.

Ίσως την ώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο ο Δημήτρης Κουρμπέλης να έχει ανακοινώσει την απόφαση σχετικά με το μέλλον του.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πρόσφερε μέχρι τώρα πολλά στην ομάδα του κι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Γενικά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο, τον Παναθηναϊκό αλλά και την Εθνική ομάδα αν οι απανωτές ταλαιπωρίες από το γόνατό του τον εγκατέλειπαν οριστικά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και το πιο πιθανό είναι να μη γίνει ούτε στο άμεσο μέλλον.

Ακόμα και με προβληματικό γόνατο ο Κουρμπέλης βοήθησε την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να το παει μέχρι τέλους. Σε μια ομάδα που υπάρχουν ακόμα ο Ρούμπεν και ο Τσέριν δεν μπορούμε να μιλήσουμε για βασικό κι αναντικατάστατο Κουρμπέλη. Μιλάμε όμως για μια πολύτιμη επιλογή και παίκτη με εμπειρία και προσωπικότητα.

Σε αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που οι «πράσινοι» έκαναν προσφορά παραμονής στον αρχηγό τους με αυξημένες απολαβές. Θα ήταν λάθος να θεωρηθεί όμως ότι η επιστροφή του Ζέκα αποφασίστηκε για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο να φύγει ο αρχηγός. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο Κάρλος Ζέκα στα 34 του με δύο χιαστούς επιβαρυμένος, δεν έρχεται στους «πράσινους» για να διεκδικήσει θέση βασικού. Το σίγουρο είναι πως ο Ζέκα με το πάθος του και την επιμονή του θα προσπαθήσει να παίξει όσο περισσότερο γίνεται. Ωστόσο είναι η αύρα και η μαχητική νοοτροπία του, η αδάμαστη θέλησή του που τον… επαναπάτρισαν. Από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του όταν κληθεί να προσφέρει.

Το ενδεχόμενο κενό του Κουρμπέλη θα πρέπει να καλυφθεί με παίκτη ποιότητας που θα μπορεί να ανταποκριθεί και ως κλασικό «εξάρι» και ως εσωτερικός μέσος.

Για να γίνει ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός της νέας χρονιάς οφείλει να βάλει ψηλά τον μεταγραφικό πήχυ. Ειδικά στη θέση των χαφ του χρειάζονται παίκτες με διαπιστωμένη ικανότητα στο κουβάλημα, την προώθηση της μπάλας.

Παίκτες που να μπορούν να απειλούν τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να σκοράρουν. Κάτι που δεν κάνει ο Ρούμπεν και κάνει σπάνια ο Τσέριν. Κι αυτό ανεξάρτητα κι από την παραμονή του Κουρμπέλη. Η περσινή καθυστέρηση και ολιγωρία φοβίζει και για αυτό το καλοκαίρι τους φίλους του «τριφυλλιού».

Ενδεχομένως η πρόσληψη του Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή να επιταχύνει τις διαδικασίες και να οδηγήσει στη λήψη των αποφάσεων έγκαιρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News