Μπάγερν: Στροφή στο παρελθόν σε Χένες, Ρουμενίγκε για... επιστροφή στο μέλλον!

Η Μπάγερν απ’ την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθεί να χαρτογραφήσει την αγορά των τεχνικών διευθυντών και αυτή τη στιγμή, τα φαβορί στη λίστα είναι δύο. Διαβάστε στην SportDay της Δευτέρας 29/5 που κυκλοφορεί.

Η Μάριενπλατς είχε… φορέσει τα γιορτινά της και χιλιάδες οπαδοί της Μπάγερν συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας για 11η φορά στη σειρά.

Το ενδιαφέρον τους, όμως, ήταν στην επόμενη μέρα που άρχισε από χθες κιόλας. Για τους παρατηρητές είναι μία επιστροφή στο παρελθόν, ώστε να δοθεί η ώθηση για το μέλλον. Η Μπάγερν μετά την απόλυση του CEO Όλιβερ Καν και του αθλητικού διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιτζιτς (του έδωσε αποζημίωση 6 με 8 εκατ. ευρώ), προσέλαβε με διετές συμβόλαιο για γενικό εκτελεστικό παράγοντα τον ΓιανΚρίστιαν Ντρέεζεν, ενώ ψάχνει αθλητικό διευθυντή.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι η επάνοδος στο προσκήνιο του Ούλι Χένες και του Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, του διδύμου που τη γιγάντωσε. «Ο Χένες θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας. Γι’ αυτό κι ήταν μέρος των διαπραγματεύσεων που κάναμε», είπε ο πρόεδρος Χέρμπερτ Χάινερ.

Την ίδια στιγμή τα γερμανικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν πως ο Χένες λειτουργεί κάτι σαν… πρόεδρος στη σκιά. Του χρεώνουν μεγάλο μερίδιο στις τελικές αποφάσεις και στις επιλογές των προσώπων. Ο Χάινερ επιβεβαίωσε και την επιστροφή του «Κάλε».

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, πλέον, θα εμπλακεί περισσότερο και πιο στενά στη λήψη αποφάσεων. Θα του προτείνουμε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου», τόνισε. Στη Ζέμπενερ Στράσε δεν υπάρχουν αμφιβολίες ή τουλάχιστον για την ώρα… κρύβονται καλά, για τον προπονητή Τόμας Τούχελ. «Δεν βλέπω γιατί να μη συνεχίσει. Είναι ένας απ’ τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη», τόνισε επί του θέματος ο Χάινερ.

Τώρα, στην Μπάγερν θέλουν να κλείσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα την πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή και να προχωρήσουν γρήγορα στη διαμόρφωση του ρόστερ και τη βελτίωση του κλίματος στα αποδυτήρια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News