Ολυμπιακός: Όσα έφερε ο Κορδόν στην Ελλάδα!

Ολυμπιακός: Ποια ήταν τα τελευταία ραντεβού του Κορδόν - O νέος προπονητής και οι επόμενες κινήσεις

Ο Αντόνιο Κορδόν, που συγκρίνεται με τον διάσημο Μόντσι της Σεβίλλης πλέον συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό και η επόμενη μέρα έχει ενδιαφέρον

Ο Ολυμπιακός ξέρει πως να γυρίζει καταστάσεις λανθασμένες που τον οδήγησαν σε μονοπάτια, έξω από το ποδοσφαιρικό του dna.

Για έναν σύλλογο που είναι μαθημένος στον πρωταθλητισμό, διεκδικώντας τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις, αυτό που έγινε φέτος δεν τον αντιπροσωπεύει.

Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Συσπειρώνεται περισσότερο και κάνει κινήσεις, που ξεπερνούν τα στενά ελληνικά όρια. Και ξέρει καλά να το κάνει!

Ο Αντόνιο Κορδόν, που έγινε επίσημα ο νέος αθλητικός διευθυντής δεν είναι μια απλή περίπτωση. Ρίχνωντας μια ματιά στο who is who εύκολά θα βρει κανείς πως είναι στην κορυφαία 5άδα αθλητικών διευθυντών στην Ευρώπη.

Στην Ισπανία έφτασε να συγκρίνεται με τον διάσημο Μόντσι της Σεβίλλης. Το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας.

Μεγάλη επιτυχία του Μαρινάκη

Πριν ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον πείσουν για να έρθει στην Ελλάδα, συζητούσε με ομάδες της Premier League. Ήταν και στην ατζέντα της Μπαρτσελόνα, για να αντικαταστήσει τον Αλεμάνι. Τελικά ο τελευταίος έμεινε και η κουβέντα δεν ολοκληρώθηκε…

Αυτά όμως είναι για την ιστορία. Καθώς το παρόν είναι ο Ολυμπιακός και ο 59χρονος Ισπανός φέρνει πολλά πράγματα.

Αυτά θέλει ο Κορδόν και για τον Ολυμπιακό

Πρώτον την φιλοσοφία του: «Η βάση μιας ομάδας πρέπει να είναι εθνική. Δηλαδή να έχει κορμό, αν γίνεται, με περισσότερους παίκτες από την χώρα που είναι η έδρα της.

Είναι το ιδανικό. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργήσεις παίκτες στην ακαδημία που να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Ως φιλοσοφία, το να βλέπεις 4 ή 5 νεαρούς παίκτες από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα είναι πολύ θετικό», είχε δηλώσει σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις του.

Οι συσκέψεις με όλους όσοι ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα θα είναι καθημερινές.

Αναλύοντας την μέρα, την δουλειά, τους παίκτες, στους οποίους μιλούν για τις δυνατότητες, τα ελαττώματα και την ψυχολογία τους.

Ο προπονητής και οι όποιες μεταγραφές γίνονται, έχουν πάντα χαρακτηριστικά που να ταιριάζουν στην ομάδα και την αγωνιστική της φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία του Κορδόν στο scouting που θα έχει και ο Ολυμπιακός

Το τμήμα σκάουτινγκ θα αποτελέσει μια ακόμα βάση. Ένα από τα πολλά προτερήματα του Κορδόν είναι η ανίχνευση ταλέντων. Με ποσοστό επιτυχίας άνω του 50%.

Και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως ο Ολυμπιακός, απέκτησε έναν ακόμα… παίκτη της ευρωπαϊκής ελίτ του ποδοσφαίρου.

Οι διασυνδέσεις του Κορδόν είναι τρομερές. Και όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Νότια Αμερική.

Οι Εμπαπέ, Ρόδρι, Φαλκάο, Σάντι Καθόρλα, Φορλάν, Γοδίν, Βαλένσια είναι μόνο μερικοί παίκτες που του οφείλουν πολλά.

ΥΓ: Θα τα λέμε από εδώ πλέον… Καλή μας αρχή!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News