Δολοφονία Άλκη: Kαταπέλτης η εισαγγελέας - «οργανωμένη επίθεση με ανθρωποκτόνο δόλο»

Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της στη δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα είναι καταπέλτης για τους 12 κατηγορούμενους, υποστηρίζοντας πως «η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη στο ασφυκτικά γεμάτο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εδώ και δύο ώρες και θα διαρκέσει συνολικά δέκα ώρες.

«Επειδή θα ακούσετε πολλά και τα περισσότερα μάλλον δεν θα αρέσουν, παρακαλώ να μην με διακόψει κανείς για να κλείσει αναίμακτα ο ρόλος μου.Μία οικογένεια θα υποφέρει για μια ζωή. Οι οικογένειες εκ δεξιών περπατούν με ψηλά το κεφάλι, οι εξ αριστερών όμως μέσα τους ίσως έχουν συνειδητοποίησει ότι τα παιδιά τους είχαν χάσει τον δρόμο τους προ πολλού, ακολουθώντας αυτόν του μίσους. Εμείς δεν δικάζουμε οικογένειες. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κυκλοφορούν με όπλα και δεν αφαιρούν ζωές. Δεν ήταν τυχαία επίθεση αλλά οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα αντιληφθείτε τον κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», είπε η εισαγγελέας μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Οι κατηγορούμενοι πήραν αυτήν την απόφαση ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το λυσσαλέο μίσος για την η αφαίρεση της ζωής των εχθρών τους, των αιώνιων. Κυκλοφορούσαν αρματωμένοι σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους, γιατί απολάμβαναν τη ζωή. Είχαν μόνο ένα αναψυκτικό που ο Άλκης και ο φίλος του μοιράστηκαν για τελευταία φορά, αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους και αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση. Φάνηκε από τις καταθέσεις τους ότι τελούσαν σε σοκ. Οι μόνοι που καταλάβαιναν τι γινόταν σε εκείνο το χάος ήταν οι κατηγορούμενοι που είχαν ειλημμένη απόφαση να σκοτώσουν και όχι απλά να φοβερίσουν».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News