Δολοφονία Άλκη: Η αγόρευση κόλαφος της Εισαγγελέως και μια ψυχή που ζητάει δικαίωση

Eurokinissi

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα στην πολύκροτη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αποδόμησε την πρώτη μέρα όλα τα υπερασπιστικά επιχειρήματα βλέποντας κοινό ανθρωποκτόνο δόλο και εξαπολύοντας κεραυνούς, επιμέρισε και στους 12 την ευθύνη για τον μαρτυρικό θάνατο του 19χρονου

Μία παγωμένη αίθουσα. Μία αίθουσα που μυρίζει θάνατο. Μία κατάμεστη αίθουσα από ανθρώπους που ζουν ξανά λεπτό προς λεπτό την τραγωδία. 

Μία λεπτομερής εισαγγελική αγόρευση και επτά άνθρωποι, τρία μέλη του δικαστηρίου και επτά ένορκοι, που θα αποφασίσουν για την ψυχή του Άλκη Καμπανού, η οποία τριγυρίζει ζητώντας δικαίωση.

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα κάθισε ώρες και έβαλε τις σκέψεις της σε κατοντάδες σελίδες χαρτιού, για να μην ξεχάσει ούτε μία λεπτομέρεια. Στάθηκε με προσοχή πάνω από τις καταθέσεις των θυμάτων, των αστυνομικών, των διασωστών, ζωντάνεψε τη μαύρη εκείνη νύχτα και αποδόμησε ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα της υπεράσπισης. Έδωσε απαντήσεις σε όλα όσα υποστήριξαν οι 12 κατηγορούμενοι ρίχνοντας κι άλλο φως στην υπόθεση.

«Εάν αυτοί οι πέντε νέοι είναι οργανωμένοι, τότε οι μη οργανωμένοι κατηγορούμενοι τι ήταν;»

Και ξέσπασε:  «Η υπεράσπιση προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως οι κατηγορούμενοι δεν ήταν οργανωμένοι οπαδοί, αλλά απλοί φίλαθλοι και πως πήγαιναν στο σύνδεσμο για να πάρουν μπλουζάκια, ενώ ήταν γνώριμοι στις αρχές. Αντίθετα η υπεράσπιση στάθηκε στο γιατί οι φίλοι του Άλκη και ο ίδιος ήταν εκεί που ήταν, στην πολυκατοικία, υποστηρίζοντας πως ήταν οργανωμένοι. Ακόμα κι έτσι, γιατί κυκλοφορούσαν άοπλοι; Χωρίς ούτε έναν μικρό σουγιά; Γιατί δεν κυκλοφορούσαν κουκουλωμένοι, χωρίς κινητά, οπλισμένοι , όπως οι κατηγορούμενοι; Είναι σαν να λέμε πως ήταν τα πρόβατα για σφαγή που είχαν σαν όπλο ένα κράνος και ένα αναψυκτικό το οποίο μοιράστηκαν ο Άλκης και ο Α.Β. για τελευταία φορά. Τα θύματα όμως δεν είχαν την ανάγκη να εξοπλιστούν, δεν χρειαζόταν να προστατευτούν γιατί πολύ απλά απολάμβαναν την ζωή. Δεν είχαν τίποτα πάνω τους, εκτός βέβαια από ένα αναψυκτικό που μοιράστηκαν για τελευταία φορά ο Άλκης με τον Άγγελο. Διερωτώμαι λοιπόν, σεβαστό δικαστήριο, εάν αυτοί οι πέντε νέοι είναι οργανωμένοι, τότε οι μη οργανωμένοι κατηγορούμενοι τι ήταν; Θέλησαν να αφαιρέσουν ζωές και το πέτυχαν. Δεν τους ένοιαζε πόσες ζωές Αρειανών θα αφαιρέσουν.Αν δεχθούμε πως οι πέντε νεαροί ήταν οργανωμένοι, τότε οι 12 τι ήταν; Που αφαίρεσαν ζωές, μεθοδικά με σχέδιο και βαρύ οπλισμό; Απλοί δολοφόνοι; Στην κρίση σας».

«Συνέχισαν μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου να χτυπούν με μίσος»

Η εισαγγελέας ήταν κάθετη. Απόλυτη. Σαφής. «Θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει κι άλλους. H επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν προσχεδιασμένη από την αρχή ως το τέλος, με στρατιωτική πειθαρχία. Έδρασαν σαν καλά οργανωμένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το μίσος. Συνέχισαν μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου να χτυπούν με μίσος, με σκοπό την αφαίρεση της ζωής των εχθρών, την εκδίκηση, να νιώσουν ευχαριστημένοι σύμφωνα με το αρχικό τους σχέδιο. Οι κατηγορούμενοι τελούσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πριν και μετά το συμβάν, την ώρα που έβλεπαν το αίμα να τρέχει στο πρόσωπο του Άλκη και του Άγγελου, την ώρα που άκουγαν τις σπαρακτικές κραυγές τους», επισήμανε η εισαγγελέας. Και προανήγγειλε πως η αγόρευση θα είναι μαραθώνια και θα συνεχιστεί και δεύτερη μέρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News