ΑΕΚ: Ο Σιντιμπέ θα είναι κομβικός την επόμενη σεζόν

O Σιντιμπέ νιώθει πολύ καλά και ήδη ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα έτσι ώστε με την προετοιμασία να είναι αυτός που όλοι θέλουν. Διαβάστε στην SportDay της Τετάρτης (7/6).

Είναι μία γενικότερη διαπίστωση και σίγουρα όχι ένα ψέμα ότι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δεν απέδωσε στην ΑΕΚ σύμφωνα με αυτά που όλοι περίμεναν στο άκουσμα της απόκτησής του το περασμένο καλοκαίρι.

Οι λόγοι ασφαλώς ήταν πολλοί, με κυριότερο όλων το γεγονός ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2018, μετρούσε απουσία πέντε ολόκληρων μηνών απ’ την αγωνιστική δράση, ενώ παράλληλα δεν είχε κάνει προετοιμασία με ομάδα.

Οταν λοιπόν εντάχθηκε στην «Ενωση» ήταν εμφανές ότι θα χρειαζόταν σημαντικό χρόνο προκειμένου να έρθει στα μέτρα που επιθυμούσε ο Αλμέιδα κι ενώ ο Λάζαρος Ρότα πραγματοποιούσε τη δική του μικρή επανάσταση προκειμένου, όχι απλώς να «κερδίσει» τον προπονητή, αλλά και να καθιερωθεί ως δυνατός κρίκος στο πολύ απαιτητικό τακτικό στυλ που ο Αργεντινός έφερε στην ομάδα.

Ωστόσο ο πολύπειρος Γάλλος έδειξε στην πορεία πόσο καθοριστικός θα μπορούσε να είναι για την ΑΕΚ αν είχε συνέχεια στο παιχνίδι του και δεν στεκόταν άτυχος μ’ έναν σοβαρό μυικό τραυματισμό σε χρονική περίοδο που είχε πάρει τα πάνω του και… χτυπούσε ξεκάθαρα την πόρτα της ενδεκάδας.

Τον καλό Σιντιμπέ, λοιπόν, περιμένουμε να το δούμε την επόμενη σεζόν, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του με την ΑΕΚ κι έχοντας στα πόδια του τις βάσεις που του έλειψαν πέρυσι ώστε να κάνει τη διαφορά, όπως συνήθιζε στη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι σε ποιότητα, παραστάσεις κι εμπειρία απέχει σημαντικά από τον πολύ εργατικό και πολεμιστή Ελληνα διεθνή μπακ, οπότε σε περίπτωση που φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αντοχής και σωματικής επάρκειας στις απαιτήσεις του παιχνιδιού του Αλμέιδα, είναι βέβαιο ότι θα πάρει αρκετά περισσότερα ματς ως βασικός στην επόμενη σεζόν.

Είναι τέτοια η σιγουριά που έχουν τόσο ο προπονητής όσο και το αρμόδιο μεταγραφικό επιτελείο ώστε να μη γίνεται η παραμικρή συζήτηση για το αν η ΑΕΚ θα πρέπει να αποκτήσει ακόμα έναν δεξιό ακραίο οπισθοφύλακα κι ενώ ως τρίτος θα υπολογίζεται ξανά ο νεαρός Ραντόνια, ο οποίος δουλεύει πολύ με τον Αλμέιδα κι αναμένεται την επόμενη σεζόν να γίνει πιο ενεργός στο γενικότερο ροτέισον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News