Γιώργος Χελάκης: Ο Αντόνιο Κορδόν έχει μπροστά του μία δυσεπίλυτη εξίσωση

Αντόνιο Κορδόν

Eίναι πολλά τα λεφτά. Πολλά, ακόμα και γι’ αυτούς που θεωρητικά δεν τα έχουν ανάγκη. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού, που είχε κάνει γερή μπάζα στην Κίνα, τώρα κάνει μία ακόμα με πετροδολάρια. Διαβάστε στη SportDay της Παρασκευής (09/06).

Ουδείς ψόγος. Απλά, πέρασε ο καιρός με ατέρμονες διαπραγματεύσεις κι ο Ολυμπιακός, που τον περίμενε, πρέπει τώρα να τρέξει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δουλειά δύσκολη διότι, όπως είναι γνωστό, οι καλοί σέντερ φορ σπανίζουν. Κι επειδή σπανίζουν, τους ψάχνουν και τους καλοπληρώνουν όλοι. Πόσο εύκολο είναι να βρουν και μάλιστα αμέσως αξιόπιστο σέντερ φορ οι «ερυθρόλευκοι»; Χωρίς περιστροφές, είναι πολύ δύσκολο.

Οι καλοί σέντερ φορ, ακόμα κι αυτοί που μένουν ελεύθεροι, δεν έχουν λόγους να βιάζονται. Θα ψάξουν πρώτα για προορισμούς πολύ πιο ελκυστικούς απ’ την άγονη ευρωπαϊκή γραμμή στην οποία συμπεριλαμβάνεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα κοιτάξουν λοιπόν αλλού και μετά, αν δεν βρουν κάτι που να τους ικανοποιεί, θα καταδεχτούν να στρέψουν το βλέμμα τους κατά δω. Αφήστε τι δηλώνουν αν κι όταν φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ένα βουνό έχει μπροστά του να ανεβεί ο Ολυμπιακός ψάχνοντας για τον βασικό σέντερ φορ. Ο δε Αντόνιο Κορδόν, θα χρειαστεί να καταβάλει όλη την ενεργητικότητά του, τις διασυνδέσεις και την πειθώ του για να βρει έναν σκόρερ που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Ο Ελ Αραμπί για τρία χρόνια κι ο Μπακαμπού την περασμένη χρονιά έδωσαν στην ομάδα του Πειραιά περισσότερα κι απ’ όσα αναμενόταν στον τομέα αυτόν. Πολλή και μαζεμένη δουλειά πέφτει στις πλάτες του τεχνικού διευθυντή, που βλέπει ότι ο χρόνος από σύμμαχος μπορεί να γίνει εχθρός όσο περνούν οι μέρες. Με τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης ο Ολυμπιακός είχε έναν βασικό πυλώνα. Με τον Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή άλλον έναν. Τώρα, επί της ουσίας πρέπει να δημιουργηθεί το οικοδόμημα απ’ την αρχή.

Η παρατήρηση δεν αφορά μόνο τον τεχνικό διευθυντή, αλλά και τον προπονητή που θα πιάσει λιμάνι. Τη στιγμή αυτήν οι Πειραιώτες έχουν στο ρόστερ τους δύο κλασικούς φορ. Τον Ελ Αραμπί, που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και πέρυσι βοήθησε ελάχιστα και τον μονίμως αναπληρωματικό Χασάν, που επιστρέφει τραυματίας απ’ την Τουρκία. Δεν νομίζω πως στην Ελλάδα στέκει να πληρώνει κανείς για δεύτερη χρονιά μάλιστα πάνω από 1,5 εκατομμύριο σε παίκτη που δεν μπορεί πια να σταθεί ως βασικός. Η παρατήρηση γίνεται με όλο τον σεβασμό στον Μαροκινό, που πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια.

Ετσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ο Αντόνιο Κορδόν έχει μπροστά του μία δυσεπίλυτη εξίσωση. Απ’ τον τρόπο που θα τη λύσει θα εξαρτηθούν πολλά σχετικά με την πορεία του Ολυμπιακού στις εγχώριες κι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας χρονιάς…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News