Γιώργος Χελάκης: Το πρώτο ημίχρονο, ήταν το καλύτερο απ’ το... 2014

Η ομάδα μας με το νικηφόρο αποτέλεσμα, φούσκωσε από αυτοπεποίθηση και πάει στο Παρίσι με αισιοδοξία. Διαβάστε στη SportDay του Σαββάτου (17/6).

Πάμε στο Παρίσι με τις αποσκευές μας φορτωμένες βαθμούς. Η Εθνική ομάδα παίζοντας, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καλό ποδόσφαιρο και πάντως καλύτερο απ’ αυτό των Ιρλανδών, πήρε μία μεγάλη και πανάξια νίκη.

Χρειάστηκε βέβαια σε δύο περιπτώσεις τη βοήθεια του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Ετσι είναι, όμως, τα πράγματα. Μία καλή ομάδα ξεκινάει από έναν καλό τερματοφύλακα. Είναι αλήθεια πως ο πορτιέρο της Μπενφίκα είναι ένας απ’ τους καλύτερους στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Αλλά κι ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι ένας στόπερ ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ένας κεντρικός χαφ, που εκτελεί και δημιουργεί με την ίδια άνεση. Η πάσα που έβγαλε στον Γιώργο Μασούρα ήταν αδιανόητη. Οι διεθνείς μας ενδεχομένως και προδομένοι απ’ την κούραση άφησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Ιρλανδούς μετά το γκολ του Μασούρα, αλλά ήταν σωστά οργανωμένοι πίσω απ’ την μπάλα κι άντεξαν στην πίεση. Δημιούργησαν μάλιστα τις ευκαιρίες για να φτάσουν σε τρίτο γκολ.

Ανεξάρτητα απ’ το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική μας έπιασε μία πολύ καλή απόδοση και με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ειδικά στα πρώτα λεπτά, θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα. Παρά το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί βγήκαν στο γήπεδο με σκοπό να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας, οι διεθνείς μας βρήκαν τον τρόπο να αντεπεξέλθουν.

Πολύ σύντομα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτοί που πίεσαν τους Ιρλανδούς, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακά τους σε δύο-τρεις πολύ καλές επεμβάσεις. Μία μόνο στιγμή αδράνειας της άμυνας σε στημένη φάση έδωσε τη δυνατότητα στους Ιρλανδούς να ισοφαρίσουν. Ομως, όποιος παρατηρούσε τις δύο ομάδες στο γήπεδο αντιλαμβανόταν αμέσως ότι η μία επιχειρούσε με συνδυαστικό ποδόσφαιρο να φτάσει στο γκολ, ενώ η αλλη τα περίμενε όλα από κάποια στατική φάση.

Η Εθνική ομάδα δούλεψε πολύ κι απ’ τα άκρα ανεβάζοντας πολύ ψηλά και τον Τσιμίκα και τον Μπάλντοκ, αλλά κι απ’ τον άξονα, όπου ο Τάσος Μπακασέτας καιροφυλακτούσε προκειμένου να πάρει ένα… ριμπάουντ έξω απ’ την περιοχή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μία φορά τον σταμάτησε ο τερματοφύλακας και δύο φορές τα σώματα των αντιπάλων αμυντικών. Η ομάδα μας με το νικηφόρο αποτέλεσμα, φούσκωσε από αυτοπεποίθηση και πάει στο Παρίσι με αισιοδοξία. Δεν σημαίνει ότι επειδή νικήσαμε τους Ιρλανδούς είμαστε έτοιμοι να… τρίψουμε τα μούτρα των Γάλλων. Στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας μεθαύριο το βράδυ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News