Ολυμπιακός PreSeason: Τι είναι το Foam Roller που χρησιμοποιείται καθημερινά

Ινμπόμ Χουάνγκ
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει από την Αυστρία για το Foam Roller που έχει σημαντική θέση στην καθημερινότητα των προπονήσεων του Ολυμπιακού.

Αυστρία, αποστολή: Σπύρος Γρομητσάρης

Συμπλήρωσε την και μπήκε στη 2η εβδομάδα του βασικού σταδίου προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός εδώ στο Μιλς της Αυστρίας.

Έχει γίνει αρκετή και καλή δουλειά αλλά, προφανώς, υπάρχει αρκετή να γίνει ακόμα. Ο αυστηρός και λάτρης της πειθαρχίας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες και να τους ετοιμάσει σωματικά και πνευματικά για τις αγωνιστικές προκλήσεις που έρχονται αρχής γενομένης από το α’ ματς των προκριματικών του Europa League που θα γίνει στις 10 Αυγούστου.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει κερδίσει τους παίκτες του με το πλούσιο ασκησιολόγιο που φροντίζει να ανανεώνεται καθημερινά. Μάλιστα αρκετές απ’ αυτές τις ασκήσεις, όπως έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες, μοιάζουν με παιχνίδι ενώ συχνά παραπέμπουν και σε άλλα αθλήματα όπως το χάντμπολ.

Το μικρό και… πολύτιμο εξάρτημα

Για τις προπονήσεις χρησιμοποιούνται αρκετά εργαλεία και ένα από τα πλέον αγαπημένα του τιμ του Ντιέγκο Μαρτίνεθ  το οποίο βέβαια το έχει επί χρόνια η ομάδα, δεν το έφερε τώρα, είναι το Foam Roller (φώτο).

Τι είναι αυτό; Ένας κύλινδρος που κατασκευάζεται είτε από ειδικό αφρό EVA ή τύπου αφρολέξ. Συνήθως είναι ανάγλυφος αλλά μπορεί να είναι και επίπεδος και χρησιμοποιείται σε αρκετές δραστηριότητες. Τον χρησιμοποιούν στη φυσιοθεραπεία για αποκατάσταση μέχρι διάφορα είδη γυμναστικής όπως η yoga και Pilates.

Αν και φαινομενικά απλό θεωρείται σπουδαίο εργαλείο αφού κάνει δουλειά στο ζέσταμα όσο και μετά τη γυμναστική για αποθεραπεία (αυτοδιάταση / αυτομάλαξη). Τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα αυξανόμενη η χρήση του. Αυτό το εργαλείο λοιπόν αποτελεί ένα απ’ αυτά που χρησιμοποιεί πολύ το τιμ του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News