Ολυμπιακός PreSeason: Πως μοίρασε τον χρόνο στους στόπερ ο Μαρτίνεθ φανερώνοντας προθέσεις

Ουσεϊνού Μπα
eurokinissi

Ποιός στόπερ έπαιξε περισσότερο και ποιός λιγότερο στην preseason του Ολυμπιακού στην Αυστρία και τι… φωτογραφίζουν οι επιλογές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Μία από τις πιο σημαντικές και επείγουσες μεταγραφικές προτεραιότητες για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι η απόκτηση τουλάχιστον ενός στόπερ με εμπειρία και ποιότητα που να προορίζεται για τη βασική 11άδα.

Στο βασικό στάδιο της preseason στην Αυστρία που μόλις ολοκληρώθηκε με το φιλικό κόντρα στη Σαμπάχ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε αναμφίβολα τις προτιμήσεις του σχετικά με το υλικό που έχει στα χέρια του. Με δεδομένο ότι ο Παπέ Σισέ έμεινε στο Ρέντη και δεν ακολούθησε την αποστολή και επί της ουσίας δεν υπολογίζεται αναζητώντας ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε 4 επιλογές.

Τους Ουσεϊνού Μπα, Ανδρέα Ντόη, Παναγιώτη Ρέτσο και Πέτρο Μπαγκαλιάνη. Τι… είπε ουσιαστικά γι’ αυτούς ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός; Είναι ξεκάθαρο ότι υπολογίζει στους 3 από τους 4 και από τους 3 υπάρχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για 2.

Πρώτος σε χρόνο σ’ αυτά τρία φιλικά ήταν ο Ανδρέας Ντόη αφού τον χρησιμοποίησε και ως χαφ, όχι μόνο ως στόπερ. Από τα συνολικά 270 λεπτά των τριών 90λεπτων ο νεαρός παίκτης έπαιξε 205, 90+25+90 κατά σειρά οι χρόνοι του στα τρία φιλικά.

Λιγότερο χρόνο συνολικά περισσότερο όμως ως στόπερ…

Αμέσως μετά ήταν ο Ουσεϊνού Μπα. Ο Σενεγαλέζος αγωνίστηκε συνολικά ελάχιστα λιγότερο από τον Ντόη, 198 λεπτά, αλλά ως στόπερ έπαιξε περισσότερο καθώς ο δικός του χρόνος ήταν όλος στο κέντρο της άμυνας και όχι ως (και) χαφ που χρησιμοποιήθηκε ο Ανδρέας. Είχε 68 λεπτά στο α’ φιλικό, 88′ στο β’ και 45′ στο γ’.

Τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Ρέτσος με 168 λεπτά. Είναι λιγότερα τα λεπτά του από τους άλλους δύο αλλά όχι πολύ λιγότερα (45+78+45 αντίστοιχα) που σημαίνει ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον έχει στα υπόψιν του και περιμένει να δει «κάτι».

Τέλος ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης είχε μόλις 37 λεπτά σε δύο φιλικά που χρησιμοποιήθηκε (25+12) που σημαίνει ότι δύσκολα θα τον δούμε στα πλάνα του νέου κόουτς του Ολυμπιακού. Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια και ειδικά όσο διαρκεί μια καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News