Παρασκήνιο: Μπαλτάκος και Φιλιππούσης προσπαθούν να σώσουν Φύσσα και Κωνσταντινίδη

Ο Τάκης Μπαλτάκος κι ο Ιάκωβος Φιλιππούσης ξέρουν ότι δεν μπορούν να απομακρύνουν τους Φύσσα και Κωνσταντινίδη χωρίς… άδεια. Γράφει «ο τρελός… του χωριού» στη SportDay της Τετάρτης (13/09).

Σε λίγο θα γίνουμε ανέκδοτο. Δεν θα μείνει η Ευρώπη μόνο στο ξεφωνητό της Sun για την γκάφα της ΕΠΟ να αφήσει εκτός αποστολής στο ματς με το Γιβραλτάρ τέσσερις διεθνείς επειδή δέχτηκαν δύο κίτρινες κάρτες.

Στην Πορτογαλία θα λανσάρουν ένα ανέκδοτο σαν κι αυτά που ακούγονταν παλιά για τους Πόντιους. Απ’ την ιστορική εννιάρα επί του Λουξεμβούργου απουσίασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω τιμωρίας. «Μήπως είχε δύο κίτρινες; Τι λένε οι Ελληνες;», σχολίαζαν χθες κάποιοι δημοσιογράφοι, ένας εκ των οποίων συζήτησε με έναν δικό μας, για μεταγραφικούς λόγους.

Οι υπεύθυνοι, βέβαια, βρέθηκαν. Ο Φύσσας κι ο Κωνσταντινίδης. Ομολόγησαν κι εκείνοι το λάθος τους. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μάλιστα, το μέλλον τους θα κριθεί απ’ την ΕΠΟ. Ουσιαστικά, απ’ τον Φιλιππούση. Διότι ο Μπαλτάκος είναι διακοσμητικός μπροστά στον CEO. Ελα, όμως, που ο Ιάκωβος ξέρει ότι δεν μπορεί να αποφασίσει εκείνος για τους δύο υπεύθυνους του διεθνούς εξευτελισμού. Τόσο ο Φύσσας, όσο και ο Κωνσταντινίδης έχουν φορεθεί από ψηλά. Αρα, μόνο με άνωθεν εντολή μπορεί να πληρώσει κάποιος τη μεγαλύτερη γκάφα σε επίπεδο Εθνικής ομάδας.

Το μόνο που απομένει τώρα απ’ όλους αυτούς τους ειδικούς, είναι να βάλουν τιμωρημένο παίκτη σε διεθνή αγώνα. Ποιος το αποκλείει; Ο Φύσσας και ο Κωνσταντινίδης, βέβαια, ξέρουν ότι έχουν πλάτες και γι’ αυτό δεν υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Οπότε εύλογα πήρε ο Μπαλτάκος πάνω του τη δουλειά των δικαιολογιών. Της σπάτουλας ότι το λάθος του Τάκη και του Κωστάκη δεν είχε βαθμολογικές επιπτώσεις στην Εθνική. Πώς αλλιώς να πουν οι άνθρωποι ότι δεν έχουν αρμοδιότητα να δείξουν την πόρτα εξόδου σε εκείνους που μάς έκαναν διεθνές ανέκδοτο;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News