Παναθηναϊκός: Τι σημαίνει για το νέο γήπεδο η ήττα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων;

Κώστας Μπακογιάννης
eurokinisi

Ο… πράσινος Κώστας Μπακογιάννης έχασε την εκλογική μάχη και τον Δήμο Αθηναίων και οι φίλοι του Παναθηναϊκού αναρωτιούνται αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το όνειρο του νέου γηπέδου.

Ένα από τα προσωπικά, θα μπορούσε να πει κανείς, στοιχήματα του Κώστα Μπακογιάννη ως Δημάρχου Αθηναίων ήταν να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η περιβόητη διπλή ανάπλαση αποτελούσε όραμα ενός ανθρώπου που ήταν γνωστός για τα παναθηναϊκά του αισθήματα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι το έκανε με αυτό ως μοναδικό κίνητρο.

Ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής (15/10) αλλάζει το σκηνικό. Ο Κώστας Μπακογιάννης ηττήθηκε στον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον Χάρη Δούκα που εκλέγεται νέος Δήμαρχος Αθηναίων με εντυπωσιακό ποσοστό (56-44%).

Εύλογα λοιπόν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν μια ανησυχία. Τώρα τι μέλλει γενέσθαι με τη διπλή ανάπλαση; Υπάρχει περίπτωση να… κολλήσει το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο που θα αλλάξει στάτους στον Παναθηναϊκό;

Όπως εκτιμούν άνθρωποι στην οικογένεια του τριφυλλιού, «δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αφού όλα έχουν υπογραφεί». Βεβαίως θα περιμένουν πια και τις τοποθετήσεις επί του θέματος από τον νέο Δήμαρχο. Σύμφωνα πάντα με ανθρώπους της οικογένειας του Παναθηναϊκού «το έργο της διπλής ανάπλασης είχε ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση». Γι’ αυτό άπαντες στον Παναθηναϊκό θεωρούν δεδομένο πως δεν θα αλλάξει κάτι και τα πάντα θα προχωρήσουν όπως είχαν σχεδιαστεί από τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Ο κ.Μπακογιάννης είχε πει και στο πρόσφατο debate με τον κ.Δούκα ότι θα δημιουργηθεί ένα πάρκο 200 στρεμμάτων γύρω από το νέο γήπεδο των «πρασίνων» το οποίο, όπως τόνισε, «Θα είναι το καλύτερο γήπεδο της Ευρώπης».

Τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε τρεις περιφερειακές απαλλοτριώσεις για το οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης, συνολικού κόστους 399.000 ευρώ ενώ συνεχίζονταν οι εργασίες καθαρισμού και η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Για να δούμε πως θα καταλήξει όλο αυτό το θέμα που κρατάει σε… αναμμένα κάρβουνα όλη την παναθηναϊκή οικογένεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News