ΑΕΚ: Στην έξοδο Αλμπάνης και Τάνκοβιτς

Η τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου έχει πολλή δουλειά για την ΑΕΚ

Οσα έφερε η Κυριακή, είναι μια «τυπική» μέρα για την ΑΕΚ. Στα ύψη ο ενθουσιασμός για τον Τσούμπερ, «απογείωση» με τον Γέφτιτς, απότομη προσγείωση από το φιλικό με το Βόλο. Μπορεί η μέρα σήμερα να έφερε την επισημοποίηση της απόκτησης του Τσούμπερ και την άφιξη του Γέφτιτς, αλλά φαίνεται πως δεν μπαίνει τελεία στα μεταγραφικά της Ενωσης. Το φινάλε της Τρίτης (ίσως και λίγο παραπάνω), κρατά άπαντες σε μεταγραφική ετοιμότητα.

Ηδη, φαίνεται πως οδεύει προς την Κύπρο ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ κατάλαβε πως θα είχε εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο συμμετοχής έπειτα από τις τελευταίες προσθήκες, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον Απόλλωνα Λεμεσού και όλα δείχνουν πως θα μετακομίσει ως δανεικός. Στην έξοδο είναι και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον – για δανεισμό ή και άμεση αγορά – από ομάδα της Δανίας.

Συν τοις άλλοις, στην ΑΕΚ είναι ενήμεροι πως υπάρχει κινητικότητα και για άλλους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο ρόστερ. Αναπτύσσεται ξανά ενδιαφέρον από ομάδες της Τουρκίας και των Εμιράτων για τον Σάκχοφ, ενώ υπάρχει κινητικότητα και γύρω από τον Σβάρνα. Στην ΑΕΚ δεν είναι αρνητικοί για οποιαδήποτε αποχώρηση, αρκεί να συμβεί με το κατάλληλο αντίτιμο για την ομάδα και να μπορεί να αναπληρώσει τα κενά.

Σκέψεις ενίσχυσης

Οπως ενημερωθήκατε από νωρίς, στην ΑΕΚ έχουν βάλει ξανά στο τραπέζι την απόκτηση αριστερού μπακ. Ο Χατζισαφί παραμένει στα πιτς, ο Μιτάι δείχνει μπλοκαρισμένος από την κακή συνολικά εικόνα της ομάδας και στην Ενωση προβληματίζονται κατά πόσον μπορεί να βγει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Ηδη, άρχισε να ακούγεται έντονα του 29χρονου Αργεντινού, Φράνκο Φεράρι από το Βόλο, άλλοι μιλούν για τον 23χρονο, Αλέξανδρο Κατράνη που παραμένει ελεύθερος.

Στην ΑΕΚ δεν έχουν λάβει οριστική απόφαση. Μέχρι πρότινος, υπήρχε η πεποίθηση, πως ακόμα και εάν προκύψει ανάγκη, ενδεχομένως μπορεί να καλύψει τη θέση και ο Τζαβέλλας. Ωστόσο, η απογοητευτική εικόνα της άμυνας στα τελευταία ματς, βαραίνει αρνητικά. Αν φύγει ο Τζαβέλλας από τα στόπερ, ενδεχομένως πρέπει να προστεθεί λύση εμπειρίας εκεί. Και αν κάποιος πει, πως μπορεί εκεί να παίξει ο Λε Ταλέκ, τότε αυτόματα ανοίγει άλλη κουβέντα για το «εξάρι».

Αρα, η ΑΕΚ μπορεί να πάει σε μια προσθήκη ή και ακόμα περισσότερες. Πάντα πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού πως για την ΑΕΚ παραμένει ανοιχτή και ενδιαφέρουσα και η αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, πέραν δηλαδή της 31ης Αυγούστου. Παίκτες όπως οι Εντσάμ, Μαϊκόν και άλλοι, παραμένουν δίχως ομάδα και υπό προϋποθέσεις μπορούν να βρεθούν στις «κιτρινόμαυρες» επιλογές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News